Galatasaray, Kasımpaşa’ya Farklı Mağlup Oldu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında kendi evinde Kasımpaşa’ya 4-0 mağlup oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın hakemi Cüneyt Çakır’ı ağır şekilde eleştirerek, “Türkiye’nin en iyi hakemi buysa çok büyük problem var” dedi.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan teknik adam Roberto Mancini, başarısızlıkta bütün sorumluluğu üzerine aldığını söyledi.

“MAÇIN HAKEMİ ÇOK KÖTÜ BİR YÖNETİM GÖSTERDİ”
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın hakemi Cüneyt Çakır’ı bu akşamki yönetiminden dolayı beğenmediğini dile getirerek, "Bugün maça baktığınızda fazla söylenecek bir şey yok. İlk gol öncesi Semih'e verilmeyen faul sonrası kırmızı kart ve penaltıdan gol yedik. Maçın hakemi kötü bir yönetim gösterdi. Yüzde yüz faulü vermedi ve takdir hakkını onlardan yana kullandı. Uzun süre 10 kişi oynadık. Sonrasında toparlanmamız zor oldu" diye konuştu.

“HAKEM TAKDİR HAKLARINI HEP RAKİPTEN YANA KULLANDI”
Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın kötü yönetimiyle maça olumsuz anlamda damga vurduğunu söyleyen Mancini, "Biliyorsunuz hakemler hakkında konuşmayı seven birisi değilim. Ancak maça olumsuz anlamda damga vuran bir hakem vardı. Verilmesi gereken, faul verilmedi. Sneijder'e dirsek atıldı, kırmızı kart olabilirdi. Hakem takdir haklarını hep rakipten yana kullandı. Türkiye'nin en iyi hakemi buysa çok büyük problem var diye düşünüyorum. Ne olursa olsun başarısızlıkta ben bütün sorumluluğu ben üzerime alıyorum. Bütün sorumluluk bana ait" ifadelerini kullandı.

“KUPA MAÇI BİZİ YORDU”
Mancini, hafta içerisinde oynadıkları kupa maçından dolayı rotasyona gitmek zorunda olduklarını söyleyerek, "Çarşamba akşamı maç oynadık. Üç gün sonra bir tane daha maça çıktık. Böyle olunca kadroda rotasyon yapmamız gerekiyor. İyi oynayan takıma karşı bir kişi eksik oynamak zor oldu. Kupa maçı bizi yordu" diye konuştu.

Galatasaraylı genç futbolcu Berk İsmail ise maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “Böyle bir mağlubiyet beklemiyorduk. En kısa sürede taraftarlara kendimizi affettireceğiz" dedi.

SARIOĞLU: “CÜNEYT ÇAKIR GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜ”
Galatasaraylı tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu, maçın hakemi Cüneyt Çakır’a ağır eleştirilerde bulunarak, “Babel'in faul dediği pozisyona hakem faulü vermiyor. Hakemler maçın kaderini belirlememeli. Dünya Kupası'na gidecek hakemimiz gülünç duruma düştü. İnşallah en kısa sürede toparlar. Türkiye'yi eğer böyle temsil edecekse kendisi için zor olur” dedi.

KASIMPAŞA CEPHESİ
Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, maça iyi başladıklarını belirterek, “Babel ile pozisyon bulduk. İkinci pozisyon sonrası kırmızı kart oldu. Tabii ki bunun avantajı oldu. Rakip 10 kişi kaldı. Bundan sonra oyunun planları onlar için de değişti. Sonrasında çok pozisyon bulduk. Onların net pozisyonlarını hatırlamıyorum. Güzel bir galibiyet aldık. Bir kişi fazla oynadık. Önemli bir üç puan aldık. İyi bir galibiyet aldık. 4 hafta kala güzel moral bulduk. Kalan maçlarımızı kazanıp hedefimize ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun penaltı pozisyonu öncesinde Semih'e yapılan pozisyonu sorması üzerine Arveladze, "Açıkçası Semih'e yapılan pozisyonu hatırlamıyorum. Penaltı ve kırmızı kart kesin. O olmasaydı bu olmasaydıyı konuşamayız. Unutmayın biz de iyi oynadık" şeklinde cevap verdi

"Galatasaray'ın kadrosunu görünce şaşırdınız mı?" şeklindeki sorusuna ise Gürcü teknik adam Shota, "Bana kadro değişmeyecek gibi geldi. Hafta içinde kupa maçında 5 gol attılar. Kadroyu görünce özellikle genç oyuncu Berk İsmail'in oynamasını beklemiyordum" diye cevap verdi.

Kasımpaşalı futbolcu İlhan Eker ise ligin üstlerinden kopmak istemediklerine değinerek, “Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi hedefi var. Biz de üst taraftan kopmak istemiyorduk. Önemli maçtı. Rakip eksik kalınca avantajlı duruma düştük. Zaten biz bu maçı 11'e 11 de oynasaydık kazanırdık. Biz buna emindik" şeklinde konuştu.

Kasımpaşalı futbolcu Scarione de çok önemli bir galibiyet aldıklarına değinerek, “Böyle maçlarda bir kişi fazla oynasak da 4 gol kolay atılmıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA