Üç Farklı Partiden Aday Oldu Hepsini Kazandı

İzmir’in Tire ilçesinde, siyasette eşine az rastlanır bir ilk yaşandı.

Tire’de mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 1999, 2009 ve 2014 seçimlerinde üç farklı partiden aday olarak üç seçimi de kazanıp bir rekora imza attı. 1999 yılında Anavatan Partisinden aday olan Tayfur Çiçek seçimleri kazanarak Belediye Başkanı seçildi. 2004’de yine Anavatan Partisini tercih eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek bu seçimleri az farkla kaçırdı. 2009 seçimlerinde DP’den aday olan Tayfur Çiçek, bu kez açık farkla seçimleri kazandı. 2014 seçimlerinde CHP’den aday olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek seçimlerden yine zaferle çıkarak üç ayrı partiden aday olup üç seçimi de kazanan tek Belediye Başkanı olarak Türkiye’de bir rekora imza attı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 1999 seçimlerinde Anavatan Partisinden seçime girerek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunu belirterek şöyle konuştu: "2004 seçimlerinde Anavatan Partisi Türkiye genelinde kan kaybetmesine rağmen ahde vefa yaptık ve seçimlere tekrar Anavatan Partisinden girdik. O dönemde Türkiye’de esen Ak Parti rüzgarı ile Ak Parti adayı Sıtkı İçelli Beye az farkla geçildik. 2009 da halkımız bizi tekrar koltukta görmek istediğini söyledi ve bize Demokrat Parti'den teklif geldi. Biz de teklifi geri çevirmedik ve aday olup seçimleri tekrar kazandık.Bu seçimlerde ise CHP’den aday olarak girdik ve yine seçimleri kazandık. Tireli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.Ben kimseyi o partiden bu partiden diye ayırmam. Seçim bittiği gün ben herkesin başkanıyım. İlçemi seviyorum. Amacımız gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmaktır.”

TAYFUR ÇİÇEK KİMDİR
1952 yılında Tire’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tire’de tamamladı. Buca Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde eğitim aldı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Astronomi bölümünü bitirdi. Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde Fransızca eğitimini aldı.
Afyon’da başlayıp Tire’de devam eden matematik öğretmenliği görevi 11 yıl sürdü. Kendi isteği ile devlet görevinden ayrılarak, Tire’nin ilk özel dershanesini kurdu. 13 yıl özel eğitim işletmeciliği yaptı. Bu zaman zarfında, 6 yıl boyunca Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO’da öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. 1999-2004 döneminde Tire Belediye Başkanlığı yaptı. 2009 da Demokrat Parti’den aday olarak Tire halkının teveccühü ile tekrar Tire Belediye Başkanı oldu.2014 yılında CHP’den Belediye Başkanı seçildi. Tire Fakirler ve Güçsüzler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Tire Müze Derneği, Tire Gücü Spor Kulübü Kurucu Başkanlığı, Tirespor Başkanlığı, Bahçekahveliler Derneği ile Tire Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği gibi birçok sivil toplum örgütünün kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı. Gençlik yıllarında basketbol ve voleybol oyunculuğu yaptı. 2009 yılında İkinci Lig’de oynayan Tire Belediyespor Basketbol takımının koçluk görevini üstlendi. Çiçek, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: İHA