Operasyon başlıyor

Artık sarı-kırmızılı takımda kalmasına kesin gözüyle bakılan İtalyan hoca, Drogba'nın yerine iyi bir golcü, bir orta saha ve bir de stoper istiyor

Bursaspor'u 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 5-2 mağlup ederek yıllarca unutulmayacak bir zafere imza atan Galatasaray'da gözler bir yandan finale çevrilirken, bir yandan da önümüzdeki sezonun planlaması için harekete geçiliyor. Gelecek sezonun yapılanması için başkan Ünal Aysal ile teknik direktör Roberto Mancini, teke tek bir zirve yapma kararı alırken toplantıda, transfer bütçesi ve transfer politikası belirlenecek.

Vergi cezası olumsuz etkiledi
Ancak başkan Ünal Aysal'ın transfer konusunda bu kez eli geçmişte olduğu gibi güçlü değil. Kulübe kesilen 123 milyon liralık vergi ve cezası ile mali kongredeki sert eleştiriler Aysal'ı sarsmış durumda... Bir çıkış yolu arayan Aysal'ın, kısa vadeye yayılan borçların yeniden yapılandırılması için 100 milyon dolar kredi çekmeyi düşündüğü ve bir banka ile temas halinde olduğu belirtiliyor. Bu paranın, ne kadarının transfere kullanılacağı ise başkan Aysal ile Mancini arasındaki görüşmeden sonra kesinlik kazanacak.

Yeni fatura 65 milyon euro
Artık Galatasaray'ın başında kalmasına kesin gözüyle bakılan Mancini ise, başta Drogba'nın yerine önemli bir golcü, orta alana ve savunmaya tecrübeli bir ismin alınmasını istiyor. Mancini'nin hayal ettiği 3 ismin maliyeti 45 milyon euro'yu bulacak. Ayrıca İtalyan teknik adamın kadro rotasyonu ve kulübenin genişlemesi için 6-7 oyuncu daha istiyor. Bu transferlerin maliyeti de en az 15 milyon euro civarında... Mancini'nin istekleri eksiksiz gerçekleşirse kasadan, 65 milyon euro gibi bir maliyet çıkacak. Gelecek krediye rağmen Galatasaray'ın Mancini'nin taleplerinin ne kadarını karşılayacağı ise şimdilik bilinmiyor.