Ferrer, 'Toprak Kortun Kralı' Nadal'ı Devirdi

Monte Carlo Tenis Turnuvası'nın çeyrek finalinde erkekler dünya sıralamasının 6 numarası David Ferrer, dünya sıralamasının zirvesindeki Rafael Nadal'ı 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Monaco'nun Monte Carlo kentinde düzenlenen toprak kort turnuvasının çeyrek finalinde, 2011'de yarı finale kadar yükselen İspanyol David Ferrer ile turnuvayı 2005 ile 2012 yılları arasında 8 kez kazanan vatandaşı Rafael Nadal karşılaştı.
Ferrer, toprak kortta düzenlenen tek "grand slam" Fransa Açık'ta (Roland Garros) yaşadığı 8 şampiyonlukla "bir grand slam turnuvasını 8 kez kazanan tek erkek tenisçi" unvanını alan Nadal'ı 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup ederek, yarı finale yükseldi.
32 yaşındaki raket, bu galibiyetle hem Nadal'ı, 11 yıldır katıldığı Monte Carlo Turnuvası'nda yenmeyi başaran 3'üncü isim oldu hem de rakibinin toprak korttaki 30 maçlık galibiyet serisini noktaladı.
Geçen yılın finalinde de Sırp Novak Djokovic, Nadal'ı 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek, İspanyol tenisçinin Monte Carlo'daki 8 yıllık şampiyonluk serisine son vermişti.

Kaynak: AA