Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının birlikte düzenlediği Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'ni Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu kazandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan turnuvaya, Türkiye ve KKTC'den 96 takımda bin 200 çocuk katıldı.

FIFA onaylı 10-12 yaş kategorisindeki ilk uluslararası çocuk futbol organizasyonu olma özelliğini taşıyan turnuvanın şampiyonu, Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu oldu. Finalde, İstanbul Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu'nu 3-2 mağlup eden Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu takımı, büyük sevinç yaşadı. Şampiyon takımının çocukları, maçın ardından sahada timsah yürüyüşü yaptı. İkinciliği elde eden İstanbul Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu öğrencileri ise gözyaşlarını tutamadı.
Turnuvada, Bursa İnegöl Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu üçüncü, İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel Ortaokulu dördüncü olurken, Antalya Mecdude Başakıncı Ortaokulu ise fair play ödülüne layık görüldü.

Final maçının ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımların oyuncularına madalyaları verildi.

Turnuvanın şampiyonu olan Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu takımının, Brezilya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekleri bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaptığı açıklamada, güzel bir organizasyonu mutlu şekilde tamamladıklarını söyledi.

Şampiyon olan Bursa ekibini kutlayan Hacıcaferoğlu, "Ülkemizi, Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek Bursa takımımıza başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: AA