Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor Maçı Hazırlıkları

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 30| haftasında Eskişehirspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

Çamlık Spor Tesisleri'nde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından teknik çalışma yaptı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaya sakatlığı bulunan Hakan Özmert katılmazken, Mabiala ise takımdan ayrı koşu yaptı.
Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok önemli bir maça çıkacaklarını ve kazanmaları halinde yeniden bir ivme yakalayacaklarına inandığını söyledi.

Fikstür avantajının değil, oyunu avantaja çevirmenin önemli olduğunu anlatan Kafkas, "Bizim için Eskişehirspor maçına bir var olma maçı diyebiliriz. Çok sıkı ve iyi hazırlanacağız. Galip gelmek için ben ve takımın her şeyi ortaya koyacak. Kolay bir rakibe oynamayacağız. Topu ayağında tutan ve çok fazla pas yapan ama gol atmakta da zorlanan bir takıma karşı oynayacağız. Zor da gol yiyor. Aslında iki özellikleri birbirine yakın takımın mücadelesi olacak. Umarım kazanırız" diye konuştu.

- Kardemir Karabükspor'a verilen transfer yasağı cezası
Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun kulübe verdiği transfer yasağı cezasına ilişkin bir soruya ise Kafkas, şöyle yanıt verdi:
"Hukuki bir süreç var. Eski yönetimden kaynaklanan bir sorun olmuş. Bizim yönetimimiz bu işi halledecektir. Kardemir Karabükspor itibarlı bir kulüp. Hiç kimseye borcu olmayan bir kulüp. Aslında bu durum beni gerçekten çok üzdü. Kardemir Karabükspor bu duruma düşmemeliydi. Ama birileri düşürmüş, bu düşürenlere hesap sormak lazım. Burası işçilerin emekçilerin destekleriyle ayakta duran bir şehir. Hassas olmak lazım. Kulübün itibarının zedelenmemesi için başta ben, başkanımız ve yönetim her türlü özveriyi gösteriyoruz. Bizim için itibar, saygı görmek paradan, puldan, şöhretten daha önemli. Kardemir Karabükspor itibarlı ve saygın bir kulüp, bundan sonra da böyle kalacak."

Kaynak: AA