Akşehir Belediye Kültürspor Rumi Çocuk Spor Oyunlarına Hazır

Akşehir Belediye Kültürsporlu halkoyunu sporcuları, 20 Nisan Pazar günü Konya’da 45 ülkenin katılacağı 4’üncü Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarına hazır.


20 Nisan Pazar günü Konya’da 45 ülkenin katılacağı 4.’üncü Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarının açılış töreninde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Milli Takım gösterileri topluluğunu Akşehir temsilcisi Akşehir Belediye Kültürspor dansçıları temsil edecek. 208 dansçının 32 tanesi Akşehirli sporculardan oluşuyor. Bugüne kadar Milli Takıma en fazla sporcu veren Akşehir Belediye Kültürspor, bu branşta da başarılarına devam ediyor. Konya’da rakipsiz olarak birinci olan ve Ankara’da 25 Mayıs’ta yapılacak olan Grup Finallerine katılmaya hak kazanan kulüp burada da birinci olursa Haziran ayı içerisinde İstanbul’daki finallere katılmaya hak kazanacak.

Kulüp Başkanı Ercan Türüdü yaptığı açıklamada, “Önümüzde 3 tane büyük final var. Bu finallerden alnımızın akıyla çıkacağız. Bu finallerde başarılı olamaz ve elenirsek yine de Akşehir Belediyespor olarak gelebilecek en iyi yere geldiğimizi umuyorum. Sezon başı sloganımız olan ‘Akşehir Belediye Kültürspor kazanırsa Akşehir kazanır’ cümlesiyle sözlerimi tamamlıyorum. Bizler olsak da olmasak da bu göreve gelecek arkadaşlarımız, bizim yaktığımız ateşi ve 10 branşta mücadeleyi devam ettireceklerini umut ediyorum. İlk finalimiz 27 Nisan’da Konya Selçuklu sahasında yapacağımız Çumra ile Bal Ligi’ne yükselme maçıdır.

Eğer bu maçı alırsak Akşehir tarihinde ilk defa bir kulüp, parayla satın alınmaksızın yarı profesyonel bir lige yükselecektir. Ben, sporcularım, yönetimim ve teknik kadrom bu finale hazır ya Akşehir...” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA