Tavşanlı Yıldız Eğitim Kurumları Sportif Başarılara Doymuyor

Tavşanlı Özel Yıldız Eğitim Kurumları, 2013-2014 eğitim öğretim yılında sportif başarılarına yenilerini ekledi.

Basketbol, Masa Tenisi, Atletizm, Kort Tenisi ve Oryantiring spor dallarında Kütahya dereceleri yaparak bölge yarışmalarına giden sporcular kazandıkları kupa ve madalyalarla okullarını en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor

Okul Müdürü Rabia Yıldız, eğitimi çocukları sadece sınava hazırlama süreci olarak görmediklerini kaydederek sportif alanlarda ki etkinliklerin de bilinçli yapılması ve gençleri hayata hazırlamada sporun önemli faktörler arasında olduğunu söyledi.

Yıldız, “Bu yıl beden eğitimi öğretmenimiz, antrenörümüz Seda Mızraklı’nın büyük gayretleriyle çocuklarımız başarıdan başarıya koştu. İl genelinde ki güçlü rakiplerini geride bırakan öğrencilerimiz bölge yarışmaların da da Kütahya’yı temsil etti. Bu başarılar bizleri gururlandırmaktadır. Eğitimi sadece sınavlara hazırlama süreci olarak görmüyoruz. Öğrencilerimizi her yönüyle hayata hazırlamak en öncelikli görevlerimiz arasında. Burada sportif faaliyetlerde önem kazanıyor. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde ilçemize Türkiye derecesiyle döneceğiz. Şimdiden bunun sözünü verebiliriz“ dedi.

Özel Yıldız Eğitim Kurumları beden eğitimi öğretmeni Seda Mızraklı ise spor salonu eksikliğinin hissedildiği Tavşanlı’da nasıl başarılı olduklarını anlattı

Mızraklı, okul müdürü Rabia Yıldız ve yöneticilere verdikleri destek dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında ilçede her türlü spor branşında yetenekli çocukların olduğunu, profesyonel sporcu yetiştirme konusunda da ailelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Aynı zamanda sporculuk yaşantısında profesyonel basketbolculuk olan Seda Mızraklı, “ Bizler öğrencilik yıllarımızda öğretmenlerimizden birisinin herhangi bir sportif branşını anlatmasını, kurallarını öğretmesini ve antreman yaptırmasını beklerdik. Sporu çok seven birisi olarak ideallerim arasına gençlere spor yaptırabilmeyi aldım. Şükürler olsun ki bugün kupalar ve madalyalarla yarışmalardan dönen sporcularımız var. Eğer ailelerimiz bizlere destek olmaya devam ederlerse Türkiye, hatta dünya derecelerine sporcular yetiştirebiliriz. Bu konuda Tavşanlı’nın önemli bir potansiyeli var” diye konuştu.

Seda Mızraklı, bu yıl okullarına 21 madalya ve 8 kupa kazandırdıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “7 dalda katıldığımız yarışmalar sonunda gurur verici bir tablo önümüze çıktı. Basketbolda Kütahya 2.si, Kort Tenisinde Kütahya 1.si, Oryantiring’de ve Voleybol’da Tavşanlı 1.si, Atletizm’de 5 madalya ve Tekvandoda Manisa’da yapılan bölge yarışmasında 4. olduk. Bu çalışmalarımıkzda bizlere destek veren okul müdürümüz Rabia Yaıldız başta olmak üzere öğrencilerime ve ailelerine teşekkür ediyorum."
Yarışmalara katılan öğrenciler adına konuşan Enis Uzan ve Göksu Karagöz ise katıldıkları yarışmalarda çok zorlu rakipleri geride bıraktıklarını, gelecek yıllarda daha da başarılı olmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Başarılı öğrenciler okullarına kazandırdıkları kupalar ve madalyalarla gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA