Kupa koleksiyoncusu!

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, daha önce çalıştığı takımlarla oynadığı kupa turnuvalarında başarılı grafiği ile dikkat çekti.

Galatasaray'da bu sezon beklentilerin altında bir performans gösteren Roberto Mancini'nin kariyerinde öne çıkan bir özellik göze çarptı. İtalyan teknik adam, bugüne kadar çalıştığı kulüplerde lig şampiyonluğundan önce, hep yerel elemeli tarz kupalarda başarılı oldu. Elinde sadece Türkiye Kupası kalan sarı-kırmızılılar, bu tarihi "tekerrür" ettirmek istiyor.

Tecrübeli teknik adam daha önce görev aldığı Fiorentina, Lazio, Inter ve Manchester City'de göreve başlamasının ardından ilk olarak bu kupalara ulaştı. Mancini, ilk olarak 2001'de, Fatih Terim'in 'İtalya Kupası'nda finale taşıdığı Fiorentina ile zafere ulaştı.

İTALYA KUPASI ONDAN SORULDU!..

Ertesi sezon mali krizdeki mor-menekşeleri bırakan ve antrenörlük kariyerine yardımcılığını yaparak başladığı Sven Goran Eriksson'dan boşalan Lazio'da görev alan 49 yaşındaki antrenör, bir önceki sezon Fiorentina ile yakaladığı 'İtalya Kupası' başarısını Lazio ile kazanarak yeniledi.

Yükselen performansı ona 2004'te Inter'in kapısını açtı ve ilk resmi maçında Juventus'u yenerek İtalya Süper Kupası'nı kazanan teknik adam, aynı sezon 'İtalya Kupası'nı bir kez daha kazandı.

İNGİLTERE'DE DE FA CUP'I KAZANDIRDI

2005/06 sezonuna bu sefer Roma'yı yenerek yine sezona 'İtalya Süper Kupası'yla başlayan Mancini, aynı sezon sonu Roma'yı bir kez daha ekarte etti ve antrenör olarak kariyerinde 4.defa 'İtalya Kupası'nı kazandı.

2007/08'de de Inter ile bir kez daha Roma'yı saf dışı bırakan ve son kez 'İtalya Super Kupası'nı kaldıran Mancini, 2010/11'de rotasını İngiltere'ye çevirdi ve Mark Hughes'dan boşalan göreve getirildi.

Sezona 'en az bir kupa' parolası ile başlayan Manchester City ve Mancini, o sezon Federasyon Kupası'nı aldı ve gelenek haline getirdiği alternatif kupayı müzesine katmış oldu.