Çaykur Rizespor'da Torku Konyaspor Maçı Hazırlıkları

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu sahasında Torku Konyaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor, hazırlıklarını sürdürdü.

Mehmet Cengiz Tesislerinde, teknik direktör Uğur Tütüneker yönetiminde gerçekleştirilen çalışmaya, sakatlığı bulunan Ahmet Görkem Görk ve Liban Abdi katılmadı. Sercan Kaya ise takımdan ayrı çalıştı.
Yeşil-mavili futbolcular, koşunun ardından kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı. Antrenmanın son bölümünde iki gruba ayrılan futbolcular taktiksel çalışma gerçekleştirirken kaleciler ayrı çalıştı.
Defans oyuncusu Orhan Ovacıklı, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun aradan sonra ilk 11'de yer aldığı Kayseri Erciyesspor deplasmanından önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Daha ligin bitmediğini ve bir galibiyet aldıklarını ifade eden Ovacıklı, "Geride oynayacağımız beş maçımız var. Alt sıralarda puanlar birbirine çok yakın. Bir galibiyet yukarılara çıkardığı gibi mağlup olunduğu zaman aşağılara da düşürebiliyor. Bunun bilincindeyiz. Bu hafta zor bir maça çıkacağız. Torku Konyaspor 1 puan üzerimizde. Bu maça aynı ciddiyetle hazırlanıp uzun bir aradan sonra içeride kazanmak istiyoruz" dedi.

Ovacıklı, iç sahada taraftar baskısı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İç sahada oynadığımız 4 maç zor maçlardı. Galatasaray, Beşiktaş, Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor maçları zor olan maçlardı. Karadeniz insanı biraz tez canlı. Bizden hemen sonucu almamızı istiyorlar. En iyi şekilde sonuç almamızı istiyorlar. Biz de bunu istiyoruz ama sonuçta karşımızda bir rakip var. Taraftarımızdan maçın sonuna kadar destek bekliyoruz. Bu hafta yanımızda olursalar bu şanssızlığımızı da kıracağımıza inanıyorum."
Yeşil-mavililer, Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Kaynak: AA