Bursaspor 2-5 Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, 2-2'nin rövanşında Bursaspor'u 5-2 yenerek finale yükseldi.

Bursaspor ile Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında karşı karşıya geldi.

İstanbul'daki 2-2'nin rövanşında gülen taraf Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılılar, 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı.


Bu skorla kupada adını finale yazdıran taraf Galatasaray oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor 28. ve 33. dakikada Fernando'nun golleri ile 2-0 öne geçti. Fakat ilk yarının uzatma dakikalarında Sneijder'in golüyle devre arasına 2-1 Bursaspor önde girdi.

İkinci yarının başlaması ile 50. dakikada sarı kırmızlıların kazandığı penaltıyı Selçuk ağlara yollayarak skoru eşitledi. 53. ve 68. dakikada Burak farkı açtı. 71. dakikada tekrar bir panaltı kazanan Galatasaray'da bu kez Melonun vuruşu ağlarla buluştu ve Galatasaray 2-2'lik ilk maçın rövanşını 5-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

SİNİRLER GERİLDİ

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında sinirler gerildi. Galatasaraylı Burak Yılmaz ile Bursasporlu Volkan Şen arasında başlayan tartışmaya teknik direktörlerde katıldı.

Maçın 17.dakikasında yaşanılan ikili mücadele sonrası Volkan yerde kaldı. Yerde yatan Volkan ile konuşan Burak Yılmaz arasında bir anda tartışma başladı. Bursasporlu futbolcular pozisyon sonrası sinirlenen Burak'ı sakinleştirmeye çalışırken, Bursaspor teknik direktörü İrfan Buz saha kenarına gelerek sarı-kırmızlı futbolcuya uzaklaşmasını söyleyince Burak daha da sinirlendi.

Gerilen bu ortamda sahaya girip Burak'ı kenara çeken isim ise Galatasaray teknik direktörü Robertoı Mancini oldu. Burak'ı yaka paça tutup çeken Mancini, gerilimin büyümesine engel oldu.

Hakem yaşanılan tartışma sonrası iki futbolcuyu da yanına çekip sarı kart gösterdi

Burak Yılmaz maçın 84. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.