Hafize Şahin'in Hedefi Olimpiyatlar

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, kadınlar kategorisinde gümüş madalya kazanarak Türkiye'de bir ilke imza atan Hafize Şahin, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylülde Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası için çalıştığını, şampiyonaya katıldıktan sonra her sporcunun hayali olan olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.

Geçen hafta yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ilk defa Türkiye'ye gümüş madalya kazandırarak bir ilke imza attığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:
''Türkiye'nin temsil edildiği dünya çapındaki yarışmalarda bayanlar kategorisinde gümüş madalya elde edilmemişti. Tabii ki ilk olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bizim için güzel bir sonuç oldu. Bundan sonraki müsabakalarda altın madalya almak için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarıma devam ediyorum. Hedefim, her sporcunun hayali olan 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek.''

- ''En güzel duygu, Türk bayrağını dalgalandırmak"

Hafize Şahin, bir kadın için güreş sporunun zor olduğunu fakat mindere çıktığında Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında olduğunu bilmenin kendisine ayrı bir huzur verdiğini söyledi.

Şampiyonalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için elinden geleni yaptığını aktaran Şahin, ''En güzel duygu madalya kazandıktan sonra Türk bayrağını dalgalandırmak'' diye konuştu.

Türkiye'de profesyonel anlamda bayan güreşinin 1998 yılında başladığını belirten Şahin, o günden bu yana uluslararası şampiyonalarda sadece üç bronz madalya kazanılabildiğini belirtti.

Avrupa Şampiyonası'nda ilk defa finale çıkarak büyük bir başarı elde ettiğini ifade eden Hafize Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Daha önce Türkiye adına bayanlar kategorisinde finale kalan bir sporcu olmamıştı. Bu yıl finale çıkarak tarihte bir ilki başardım. Merdivenin basamaklarını yavaş yavaş çıkıyoruz. Bundan sonraki senelerde de başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Artık omuzlarımızda daha çok yük var. Türk milletinin, antrenörlerimizin bizden beklentisi yüksek. Artık mindere çıkarken daha sağlam adımlarla basıyoruz.''
Trakya Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gördüğünü ifade eden Hafize Şahin, Trakya Birlik sporcusu olarak çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Trakya Birlik Başantrenörü Habil Kara ise sporcusu Şahin'in Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi.

Kaynak: AA