'Sessizce' Dereceye Girmeyi Hedefliyorlar

Samsun'da 4-12 Temmuz'da gerçekleştirilecek U21 Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'na katılacak Türkiye İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki kampta hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye İşitme Engelliler U21 Erkekler Basketbol Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Ali İhsan İlci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Spor Salonu'nda çift antrenmanla dünya şampiyonasına hazırlandıklarını bildirdi.
Samsun'da düzenlenecek "Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası"nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayan İlci, şöyle konuştu:
"Çocuklarımız, çok istekli. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Kampımız çok iyi ve verimli geçiyor. Şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Takımda daha önce A Milli Takım'da çalışan sporcularımız var. 2011'de İtalya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda dünya 7'ncisi olduk. 2012 yılında Konya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 4'üncüsü olduk. Bu sefer gençlerle başarmak istiyoruz. Zamanımız çok kısıtlı, o yüzden dikkatli çalışıyoruz. Şampiyonaya kadar hazır olmaya çalışacağız. Buradaki kampımız 11 gün sürecek."

-"Çocuklarınızı sporla tedavi, rehabilite edebilirsiniz"

İlci, işitme engelli sporcularla işaret diliyle anlaştıklarını ancak bazen iletişimde zorluklar da yaşadıklarını anlattı.
Kendisinin yaklaşık 14 yıldır işitme engelliler okulunda beden eğitimi öğretmenliği yaptığını dile getiren İlci, şöyle devam etti:
"Duyma oranları çok az olup da biraz konuşabilen sporcularımız da var. Onlar bizim için büyük avantaj. Duymayan sporcularımız da var, onlarla birlikte güzel bir ekip olduk. İnşallah, Dünya Şampiyonası'nda güzel sonuçlar elde edeceğiz. İşitme engeli olup da kendini ifade edemeyen ve çocuklarını saklayan aileler var. Çocuklarınızı sporla tedavi, rehabilite edebilirsiniz. Onların kendilerinin bir şeyler yapabildiğini ispat edebilecekleri en iyi imkan ve yer spordur. Aileler çocuklarını saklamasınlar. Spora teşvik etsinler. Sporla bir şeyler ifade edebildikleri zaman, onlar da mutlu olacaktır. Aile de rahat edebilecektir. Toplumun içerisinde de kendilerine bir yer edindikleri zaman her şey çok daha güzel olacaktır. Ailelere, çocukların sporla kendilerini ifade edebilmesinin daha kolay olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunda da yüzde 90 oranında başarılı oluyoruz."
İşitme engelli milli sporcu Cem Karaoğlan da bu yıl Dünya Şampiyonası'nda ilk üçe gireceklerine inandıklarını vurguladı.
"Hedefimiz, madalya almak" diyen Karaoğlan, "Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefimize ulaşmak için çok çalışıyoruz. Bu yıl arkadaşlarıma çok güveniyorum. Gerçekten çok yetenekliler. İstedikleri zaman her şeyi yapabiliyorlar. İnşallah madalya alacağız" ifadelerini kullandı.
Sarp Armağan Çıtlak ise takımın iyi ve tecrübeli olduğunu belirterek, şampiyonada ilk üç takım içine girmek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA