Sessiz Şampiyonların Gözü Ermenistan’da

Kısa süre önce kurulmasına rağmen büyük başarılar elde eden Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, gözünü Ermenistan’da yapılacak olan dünya Şampiyonası’na dikti.

13-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Şampiyonası Yıldızlar Grekoromen’de Türkiye birincisi olan Altındağ’ın sessiz şampiyonları, Serbest Stilde de ikincilik elde ederek tüm dikkatleri üzerine çekti.
HEDEF BÜYÜK
Bu yıl Ermenistan’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na yoğun bir tempoda hazırlanan Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, haftanın 3 günü mindere çıkıyor. Altındağlı güreşçilerin ortak amacı Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek.

MİNDERİN TOZUNU ATTIRIYORLAR
Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonluğu bulunan Antrenör İlhan Çıtak, Türkiye’yi ve Altındağ’ı uluslararası arenada temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk Milli Takımı’na oyuncu kazandırmak için var gücüyle çalıştıklarını dile getiren Çıtak, Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı’ndan 7 sporcunun milli formayı sırtına geçireceğini duyurdu.

Milli Takım Antrenörü Mesut Zehir ise antrenmanları 19 Mayıs Stadı içinde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yaptıklarını ifade etti.

Çalışmaların yoğun bir tempoda ve oldukça keyifli geçtiğini ifade eden Zehir, takım içindeki arkadaşlık bağlarının da güçlü olduğunu kaydetti.

Zehir, her sporcuyla ayrı ayrı ilgilendiklerinin altını çizerek bu sayede çocukların kötü alışkanlıklara yönelmediğini belirtti.

“HER ÇOCUĞUN İÇİNDE BİR CEVHER YATIYOR”
Altındağ’daki her çocuğun içinde bir cevher yattığına inandığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise “Altındağ’daki Gençlik Merkezleri sayesinde çocuklarımıza pek çok imkan tanıyor, onları sanatla, sporla ve değişik aktivitelerle buluşturuyoruz. Çocuklarımız Gençlik Merkezleri’nde kazandıkları özgüvenle, okullarında da büyük başarılar gösteriyor. Ayrıca Altındağ Belediyesi Spor Kulübü sayesinde ise genç ve başarılı sporculara imkan tanıyoruz” dedi

Kaynak: İHA