Trabzon Akçaabat Futbol Kulübü'nde Galibiyet Sevinci

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta, sahasında Ankara Demirspor'u 1-0 yenen Trabzon Akçaabat Futbol Kulübü'nün teknik direktörü Mehmet Akif Başaran, umduklarından daha zor geçen müsabakada, zorlukların üstesinden gelerek galibiyete uzanan taraf olduklarını söyledi.

Başaran, futbolda oyundan çok galibiyetin önem taşıdığı haftalara girildiğini belirterek, "Sahamızda kayıplar yaşamak istemediğimiz bir maça çıktık. Karşılaşmanın zorlu geçeceğini biliyorduk. Maç öncesi tüm önlemlerimizi alıp sahaya tedbirli çıktık. Rakibimize oranla ilk yarı daha iyi oynadık. Golü de bulunca rahatladık ve oyunu kontrolümüz altında tutmaya çalıştık. Rakip eşitliği sağlamak için çırpındı ama biz golü bulmalarına müsaade etmedik. İlk yarı bizim istediğimiz skorla sona erdi" dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Ankara Demirspor'un tüm gücünü sahaya koyduğunu ifade eden Başaran, "4 forvet ile oyuna başladı ve arkadan da doldurma toplarla yüklenmeye çalıştı. Maçın ikinci yarısı için böyle bir planlama yapmamıştık ancak oyuncularım gördükleri baskı karşısında oyunu savunmada kabul ettiler. Rakip çok yüklendi ama savunmamız hata yapmadan oynayarak ataklarını kesmeyi başardı. Umduğumuzdan daha zor geçen müsabakada, zorlukların üstesinden gelerek galibiyete uzanan taraf olduk" diye konuştu.

Kaynak: AA