MotoGP'de heyecan başlıyor!

MotoGP'de yeni sezon Katar Grand Prix'si ile başlıyor... Bu akşam saat 21:00'de koşulacak yarış heyecanla beklenirken, sıralama turlarında en iyi dereceye son şampiyon Marc Marquez imza attı.

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu MotoGP'de 2014 sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı.

Katar Grand Prix'si ile start alacak sezon öncesi sıralama turları sona erdi. Gözler MotoGP tarihinin en genç şampiyonu Marc Marquez'deydi. Geçtiğimiz ay ayağını kıran ve sezon öncesi testlerin bir bölümünü kaçıran Marc Marquez, buna rağmen sıralama yarışının en iyisi olmayı başardı.

Repsol Honda'nın İspanyol pilotu 1 saat 54.507 saniye ile yarışı birinci sırada tamamladı ve yeni sezonun ilk yarışına pol pozisyonundan başlamaya hak kazandı.

Son saniyelere kadar pol pozisyonunu elinde bulunduran Alvaro Bautista vatandaşı Marquez'in arkasından ikinci sırada yer aldı. Yamaha'nın İngiliz sürücüsü Bradley Smith ise üçüncü oldu.

Sezon öncesi testlerde beklenenin altında performans gösteren bir başka yamaha pilotu Jorge Lorenzo beşinci sırada kaldı. Repsol Honda'nın İspanyol pilotu Dani Pedrosa, yarışın son bölümünde yaptığı atakla altıncı sırada yer aldı.

Üç antreman seansını ilk sırada tamamladıktan sonra bir sürpriz yapıp yapmayacağı konuşulan Aleix Espargaro, sıralama turları esnasında iki kere düştü ve dokuzuncu oldu.