İspanya'da nefesler tutuldu!

La Liga'nın 29. hafta maçında Real Madrid ile Barcelona, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geliyor.

La Liga’da beklenen gün geldi çattı! Başta İspanya olmak üzere tüm dünyanın gözlerini çevireceği karşılaşmada Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya gelecek. El Clasico’dan çıkacak sonuç, şampiyonluğun kaderini yakından etkileyecek. Saat 22.00’de başlayacak karşılaşmayı NTV Spor Smart canlı yayınlayacak.

er sezon iki takım arasında geçen ancak bu sezon Atletico Madrid’in de katılımı ile çok daha heyecanlı bir sezona sahip olan La Liga’da dünya futbolunun iki devi karşılaşacak. Ligin 29. hafta mücadelesinde lider Real Madrid, üçüncü sıradaki Barcelona’yı Santiago Bernabeu’da konuk edecek. Bugüne kadar aralarından 201 maç oynanan iki ezeli rakipten daha fazla galibiyet çıkartan taraf 84 ile Real Madrid iken, Barcelona 76 El Clasico zaferi ile sahadan ayrıldı. 41 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Sezona rakibi Barcelona’ya oranla daha fazla puan kaybı yaparak başlayan ve ilk 14 maçından 13’ünü kazanan rakibinin 6 puan gerisine düşen Real Madrid, yeni yılla birlikte müthiş bir form yakalayıp, ezeli rakibinin üst üste gelen puan kayıplarıyla liderliği 4 puan farkla ele geçirdi. Şimdi Real Madrid’in önünde tek bir hedef var! Camp Nou’da kaybettiği maçın rövanşını evinde kazanıp, Katalan ekibi ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkarmak.

Tito Vilanova’dan görevi devralan Tata Martino’nun teknik adamlıktaki ilk Avrupa deneyimine oldukça iyi bir yanıt vererek sezona başlayan ancak ilerleyen zamanda özellikle deplasmanda kaybettiği puanlarla zirvedeki hakimiyetini yitiren Barcelona için de kazanmak öncelikli hedef… Zirve yarışına yeniden ortak olabilmek için lideri evinde yenmesinin gerektiğinin bilincindeki Katalan temsilcisi, kazanamasa dahi, alabileceği bir beraberlikle hem kalan 9 maç öncesi farkın daha fazla açılmasını engellemiş, hem de olası bir puan eşitliğinde ikili averajda üstün konuma geçmiş olacak.

İki takımı karşı karşıya getirecek olması kadar, iki süper yıldız da aynı anda izleyeceğimiz El Clasico’da gözler Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’da olacak. Son büyük rekabetlerinde Altın Topu Ronaldo’ya kaptırtan Messi, uzun sakatlık süreci sonrası sahalara çok etkili döndü. Bu yıl 10’u ligde olmak üzere 17 gol kaydeden Arjantinli, 2014 takvim yılına şu ana kadar 14 gol sığdırmış durumda… Sezon genelinde ise Ronaldo’nun 24 maçta 25 golü bulunurken, Messi 21 maçta 18 gol kaydetti.
El Clasico golleri açısından ise bugün olası bir rekor kırılabilir. Şu ana kadar Real Madrid'e karşı 26 resmi maçta forma giyen ve 18 gol kaydeden Messi, 18 golü bulunan Real efsanesi Alfredo Di Stefano'yu geçme şansına sahip… Ronaldo ise henüz bir rekor anlamına gelmese de Barcelona'ya karşı çıktığı 20 maçta kaydettiği toplam 12 golle El Clasico’da oldukça skorer bir performans ortaya koymuş durumda…