'Bu takımı ben kurmadım'

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında gergindi. İtalyan çalıştırıcı, karşılaşma sonrası olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

Ara transfer döneminde takıma katılan 9 yeni oyuncunun neden şans bulamadıkları yönündeki soru üzerine sinirlenen Mancini, "Ara transfer döneminde 9 oyuncu aldık. Bunların 6'sı genç. Burdisso ise kiralık olarak son gün kadroya dahil oldu. Bunu herkes anlamalı, bu takımı ben yaratmadım, ben kurmadım" dedi.

Takımı devraldığında Galatasaray'ın lider olmadığını da ifade eden ve medya mensuplarından biraz dürüst olmalarını isteyen Mancini, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın, Kardemir Karabükspor maçı sonrası Drogba'yı oyundan alması ve Sneijder'i oynattığı mevki konularında eleştirisi olduğunun belirtilmesi üzerine de "Bu tartışmalara son verelim. Bu benim işim, teknik direktör benim. Saha içi kararı da ben alırım. Başkanımızın eleştirisi olabilir ama bana söyler ve ben de açıklamayı ona yaparım. Sahada alınan tüm kararlar benimdir" şeklinde konuştu.

"FUTBOLDA UZUN VADELİ KONUŞMAK DOĞRU OLMAYABİLİR"

Ligde kalan 8 maç ve sezon sonu planları hakkında da İtalyan teknik adam, "Kalan 8 maç için yorum yapmak ve hedef koymak doğru değil. Maç maç bakmalıyız. Gelecek sezon için planım veya 8 maçlık hedef... Futbolda bu kadar uzun vadeli konuşmak doğru olmayabiliyor" demekle yetindi.

"TARAFTARIN TEPKİ GÖSTERMESİ NORMAL"

Mancini, açıklamalarında hep övgüyle bahsettiği taraftarın bugün kendisini istifaya davet ettiğinin ifade edilmesi üzerine, "Hayat bu, böyle. Bu da benim işimin bir parçası. Bu tip eleştiriler ve tepkileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuzda taraftarın da mutsuz olması, tepki göstermesi normal" dedi.

"TAKIMDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

Takımda bazı oyuncular arasında sorunlar bulunduğu yönünde duyumlar olduğunun belirtilmesi üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Takımda değişen bir şey yok. Her şey normal. Oyuncularımızın arası 6 ay önce nasılsa şimdi de öyle. Bugün bunlar konuşuluyor, çünkü kaybettik" diye konuştu.