TFF Basın Sözcüsü Düren’den Fenerbahçe’ye mesaj

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Fenerbahçe'ye verilen saha kapatma cezasına yönelik Beyaz TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Fenerbahçe'ye verilen saha kapatma cezasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ertem Şener'in sunuculuğunu yaptığı Ümit Özat, Ahmet Çakar ve Sinan Engin'in futbol ile ilgili gelişmeleri değerlendirdiği 'Beyaz Futbol' programının muhabiri Devrim Zengi, Tartışmaya yol açan rapordaki Fenerbahçeli taraftarların 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözlerine ceza verildiği iddasına cevap veren Düren ile önemli bir röportaj yaptı.

İşte Düren'in Beyaz Futbol'a yaptığı açıklamalar:

SİYASİ SLONAGA CEZA VERMEDİK
TFF'nin o maçtaki temsilcileri hangi maç olursa olsun, hangi tezahürat olursa olsun bunları not etmekle görevliler. Bunlar not edildikten sonra hukuk kurulu tarafından değerlendiriliyor. Suç unsuru varsa PFDK' YA sevk ediliyor. O anda cereyan eden toplumsal olaylara bir tepki olmamıştır. Bunlar PFDK' YA sevk sebebi değildir. Temsilci raporlarına bunların yazılıyor olması bir sevk sebebi değil. Bunu tekrar hatırlatma ihtiyacı duyduk.

DİĞERLERİ OLMAZSA FENERBAHÇE DE OLMAZ
Fenerbahçe bu ligin ve havuzun önemli aktörlerinden birisi. Fenerbahçe olmadan bu havuz ve bu lig şekillenmeyeceği gibi, diğer kulüpler de olmazsa Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ortaya çıkaracak faktörler ortadan kalkar. Bizim de kulüp yöneticiliğinde sıkıntı duyduğumuz süreçler oldu. Başkanımız bir takım hatalar oluyor, ama bu her dönem oldu. Herhangi bir takıma mahsus değil. Kim yarışı önde götürüyorsa, hataları kabullenme eşiği o kadar düşüyor. Canlar yanmayınca kimsenin sesi çıkmıyor. Bunların en aza inmesi için hem TFF hem de MHK olarak herkesin iyi niyetle meseleye yaklaştığına inanması lazım. Yılların problemini bir sezondan diğer sezona bitirmek mümkün değil. Daha çok futbolun ve futbolcunun konuşulduğu bir ortam yaratmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz.

KURULLAR CEZALARI UYGULAMAK ZORUNDA
Ceza hakkını doldurmuş bir takım taraftarı bu kötü ve çirkin sözden dolayı aynı hareketi tekrarlarsa cezayı alır. Taraftarların da bu insanları susturup daha fazla ceza almalarını engellemeleri gerekiyor.

FUTBOLCULAR DAHA AHLAKLI OLSUN
Öte yandan sahada oynan futbolcudan bizim bir şekilde etkilememiz mümkün değil.

Süper Lig seviyesinde şampiyonluk seviyesinde oynayan futbolcuların ahlak açısından belli bir seviyede olması gerekiyor. Bu seviyede olmayan bazı sporcuları disiplin kuruluna sevk edilmesi doğal. Doğal olmayan bu seviyedeki sporculardan bu tür hareketleri görmemiz. Spor ahlakını koruyabilmemiz için de bu cezaların uygulanmasını şart görüyorum.

MELO'NUN HAREKETİ ÜZÜCÜ
PFDK bağımsız bir kuruluş. Kendi hür iradesiyle bir karar veriyor. Bu karara uymak hepimizin zorunluluğu. TFF Kurulları'nın ne kadar bağımsız olduğunu göstergesi bu. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızın farkı düşüncelerine rağmen PDFK' dan tersi karar çıktı. Böyle bir hareketin olduğunu görmüş olmak üzücü.

KAPIMIZ TÜM KULÜPLERE AÇIK
Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin Federasyonu'dur. Sonuçta Federasyon'un kapısı başkanımızın ve diğer yöneticilerimizin kapıları her zaman bütün kulüp yönetimlerine açıktır. Kim ne zaman ziyaret etmek istiyorsa buyursun gelsin. Yani bunun arkasından şöyle bir şey olması gerekiyordu hâlbuki böyle olmadı diye bir şey yok. Dolayısıyla ondan sonra gelen hadiselerle ziyaretin de bir ilgisi yok. Dediğim gibi ziyarette konuşulanlar basına yansıdığı ölçüde, Aziz Başkan şikâyetçi olduğu konuları dile getirmiş.

Bunlar bu zamana kadar hep oldu. Bundan sonra da kulüplerin şikâyetçi olduğu konular oldukça bunlar da yine karşılıklı sohbet edilebilir. Önemli olan burada kulüp yöneticilerinin Federasyonlarda bu tür durumlarda bir art niyetle hareket edilmemiş olduğu bir ön yargıyla hareket edilmemiş olduğu ve bunların her ne kadar tüm çabalara rağmen yine de futbol hayatı içerisinde tekrarlanabilecek nitelikle olduğunun bilinmesi gerekliliği. İnsanların buna iyi niyetle yaklaşmaları. Bunun bir art niyetli değil de insan hatasından kaynaklanan sebeplerle olduğuna herkesin inanması gerekliliği. Bugünden sonra da yine de ben daha az oranda sıklıkta tekrarlanmayacağını temenni etmekten başka elimden gelen bir şey yok.

SEÇİMLE GELDİK SEÇİMLE GİDERİZ
Sizde biliyorsunuz federasyon, TFF delegeleri tarafından seçimle iş başına geldi şu anki yönetimimiz ve bunun belli bir süresi var tamamlayacak. Bunun dışında bu süreci değiştirmek için gerekli kartların ne oldukları belli. bunlar oluştuğu takdirde ne olur bilmem. Ama şu anda federasyon görevde.