Haydi Vakıfbank!

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde kupa sahibini buluyor. Dörtlü finalin ilk gününde Eczacıbaşı VitrA'yı mağlup eden Vakıfbank ile Rus ekibi Dinamo Kazan Avrupa’nın en büyüğü olmak için karşılaşacak.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen CEV Denizbank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nin Dörtlü Final karşılaşmasında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenen Vakıfbank, finale yükseldi.

Bakü Kristal Salonu'nda oynanan mücadeleye iki takım da etkili başladı. 2. teknik molaya 16-14 önde giren Eczacıbaşı Vitra, setin son bölümünde rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve seti 25-19 kazandı.

Setlerde 1-0 öne geçen Eczacıbaşı VitrA 2. sette de ritmini yitirmedi ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Naz Aydemir'in sakatlanmasıyla oyuna giren 18 yaşındaki genç pasör Çağla Akın ile toparlanan Vakıfbank, mola sonrası 8-2'lik bir seri yakaladı ve 2. teknik molaya 16-13 önde girdi. Setin geri kalanında da hata yapmayan Vakıfbank seti 25-19 kazandı.

Maçın kırılma anıysa 3. sette yaşandı. Setin son bölümüne 18-18 eşitlikle girilirken Esra ve Neslihan ile sayılar bulan Eczacıbaşı 22-19 öne geçerek önemli bir avantaj yakaladı. Bu noktadan sonra Polen ve Costagrande ile sayılar bulan Vakıfbank 6 sayılık bir seri ile seti 25-22 kazandı.

Finalisti belirleyen son setin başında Vakıfbank 3-1 geriye düşse de Polen'in sayılarıyla skoru 5-3 yaptı ve bir daha rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeden seti 25-17 maçı da 3-1 kazanarak finalist oldu.

Vakıfbank'ın finaldeki rakibin belirleyen maçta Dinamo Kazan, evsahibi Rabita Bakü karşısında çok rahat bir maç çıkardı. İlk setten itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Dinamo Kazan maçı 3-0 kazanarak finalde Vakıfbank'ın rakibi oldu.