Anadolu Ligi Voleybol Grup Mücadeleleri Başladı

Yıldızlar Anadolu Ligi Voleybol Grup müsabakaları Rize’nin İyidere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda 180 sporcunun katılımıyla başladı.


Türkiye genelinde yıldız sporcuların ortaya çıkarılması için Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayat geçirilen Yıldızlar Anadolu Ligi Voleybol grup müsabakaları İyidere ilçesinde yapılan seremoni töreni ile start aldı. Törene İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa, İlçe Müdürü Ali Çelik, antrenör ve sporcular katıldı.

Ana Lig Grup müsabakalarında erkeklerde Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Tokat ve Trabzon illeri mücadele verirken, kızlarda ise Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illeri mücadele verecek. Erkekler kategorisinde mücadele veren takımlar İyidere Spor Salonu’nda yarışırken, kız takımları ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu’nda yarışacak.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, sporculara hitaben yaptığı açılış konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün bu yıl uygulamaya koyduğu ve Türk sporu için çok önemsenen bir organizasyona Rize ili olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Çelik “İçinizden çok iyi yıldızlar çıkacak ve bayrağımızı tüm turnuvalarda dalgalandıracak. Türkiye olarak voleybolda büyük yol kat ettik. Bu kat ettiğimiz yolun devamını da sizin içinizden seçilecek yıldızlar belirleyecek. Sizleri Rize ilimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA