Karda Motor Yarışları Yapıldı

Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde oluşturulan yapay pistte motosnow (kar üzerinde motosiklet yarışları) yapıldı.

Yarışlar öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Avrupa'da yapılan motosnow yarışlarının Türkiye'de de gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bu sporun Türkiye'de daha önce hiç denenmediğini ifade eden Gevrek, "Geçen yıl burada prova yaptık. Ardından Motosiklet Federasyonuna başvurduk. Projemizi mutlulukla karşılayıp onay verdiler" dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkilisi Şafak Uysal da Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye geldiklerini, organizasyonda çok insanın emeği olduğunu anlattı.
Daha sonra oluşturulan pistte yapılan gösteri yarışlarında sporcular, dörder kişilik 3 grup halinde yarıştı. Yapay pistte karın yumuşak olmasından dolayı zor anlar yaşayan yarışmacılardan birisi düşerek hafif şekilde yaralandı.
Yarışlarda MX1 grubunda Kolay Uysal birinci, Ersoy Uzun ikinci, Birol Köksal üçüncü oldu. MX2 grubunda ise Sinan Şahinkaya birinci, Ferhat Baydar ikinci, Yılmaz Kaya üçüncülüğü kazandı. MX3 grubunda da Tanfer Tekin birinciliği, Ali İhsan Özbek ikinciliği, Sezer Soysal üçüncülüğü elde etti.

Kaynak: AA