Futbolcuların Primleri Yardım Sandığından Toplanacak

Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi) 6. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren ve maddi sıkıntı yaşayan Yeşil Kırşehirspor'da, futbolcuların primleri maç günü kurulacak yardım sandıklarından karşılanacak.

Takımın teknik direktörü Bekir Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden Kırşehirspor'un maddi sıkıntılar nedeniyle amatör lige kadar düşerek kapandığını söyledi.

Daha sonra Yeşil Kırşehirspor olarak yeniden sahalara dönen kulübün bu sezon 500 bin liralık masrafı olduğunu belirten Cihan, bunun büyük bir bölümünü Kırşehir Belediyesi ile Valiliğin karşıladığını, ancak desteğin azalması ile taraftarların devreye girdiğini kaydetti.

Kırşehirspor'un maçlarına ortalama 5 bin kişinin geldiğini ifade eden Cihan, şöyle konuştu:
"Maddi sıkıntılar nedeniyle futbolcu primlerinde sıkıntı yaşanınca taraftarlarımız devreye girdi. Bu hafta lider Etimesgut Belediyespor ile yapacağımız maça yaklaşık 6-7 bin seyircinin gelmesi bekleniyor. Taraftarlar, Ahi Stadı'nın seyirci girişlerinin önüne 4-5 sandık koyacaklar. Taraftarlar stada girerken gönüllerinden ne koparsa, 1 lira, 5 lira, 10 lira sandığa atacaklar. Yaklaşık 12 bin liranın toplanacağını tahmin ediyoruz. Tarftarlarımız bir anlamda takıma jest yapmış olacaklar."
Takımın amiosu Halil Kurt da tribün girişlerine koyacakları sandıkların başında bir yönetici ve bir yedek futbolcunun bulunacağını ifade ederek, "En son sahamızda oynadığımız Çorumspor maçında 6 bin 250 taraftar geldi. Bu sene şampiyonluğa da oynadığımız için taraftarlarımız takımına sahip çıkıyor. 8 bin kişi kapasiteli stadın bu hafta liderle oynanacak maçta dolacağını tahmin ediyorum. Taraftarlarımız, gönüllerinden kopacak paralarla futbolcuların bu haftaki primlerini toplayacak" diye konuştu.

Kırşehirspor, BAL Ligi 6. Grup'ta üçüncü sırada bulunuyor.

Kaynak: AA