Hemşin'de Spor Kompleksi İnşaatı

Hemşin ilçesinde 7 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak spor kompleksi inşaatına başlandı.

Hemşin İlçe Özel İdare Müdürü Rauf Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca spor sahası yapılmak üzere 7 bin 500 metrekare alan tahsis edildiğini, çalışmalara Hemşin Belediyesi ile ortaklaşa başlandığını belirtti.

Proje bedelinin 390 bin lira olduğunu ve inşaatın 200 gün sonunda tamamlanacağını ifade eden Oğuz, şunları kaydetti:
"Spor kompleksi içerisinde sentetik çim saha, taş duvar üzeri doğal tribün, basketbol sahası, tenis kortu ve soyunma odaları olacak. Kompleksinin tamamlanması ile gençliğinin spor alanı ihtiyacına cevap vermiş olacağız. Bu tür alanların ilçemizde hiç bulunmaması, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların sosyal ve sportif anlamda vakit geçirebilecekleri alanların olmaması, ilçenin bir adım geride kalmasına neden oluyor. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız boş vakitlerinde farklı alanlara zaman ayırmakta ve hiç istenmeyen ortamlarla karşılaşabilmekteydi. Bu tesis ile büyük bir açığı gidermiş olacağız."
Kompleksin çalışmalarınının başlaması ile Hemşin Spor Kulübünü de kurduklarını kaydeden Oğuz, "Gözümüzün önünde Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde mücadele eden Ardeşen Gençlik Kulübü gibi çok önemli bir değer var. Halkımızın büyük desteğini arkamıza alarak birlik içinde bir yönetim anlayışı sergiledik ve önemli başarılara imza attık. Aynı heyecanı Hemşin'de de oluşturmak için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Kaynak: AA