Nba'de All-star Heyecanı Devam Ediyor

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) "All-Star hafta sonu" heyecanı devam ediyor.

Bu yıl New Orleans'ın ev sahipliği yaptığı All-Star etkinliklerinin ikinci gününde üç sayı, smaç ve yetenek yarışmaları düzenlendi.

"NBA 2014 All-Star Sprite Slam Dunk" smaç yarışmasına Doğu Konferansı'ndan Paul George (Indiana Pacers), Terrence Ross (Toronto Raptors) ve John Wall (Washington Wizards), Batı'dan ise Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Harrison Barnes (Golden State Warriors) ve Ben McLemore (Sacramento Kings) katıldı.

İki takımın oyuncularının bire bir karşılıklı smaçlarına sahne olan yarışmanın galibi Paul George, Terrence Ross ve John Wall'dan oluşan Doğu Konferansı'ydı. bireysel ödülün sahibi ise Wall oldu.

- Üç sayı yarışması

"Foot Locker Üç Sayı" yarışmasında 8 isim yer aldı. Doğu adına Arron Afflalo (Orlando Magic), Bradley Beal (Washington Wizards), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) ve Joe Johnson (Brooklyn Nets), Batı adına ise Marco Belinelli (San Antonio Spurs), Stephen Curry (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) ve Kevin Love (Minnesota Timberwolves) mücadele etti.
Doğu'da Bradley Beal 21 puanla, Batı'da ise Marco Belinelli 19 puanla ilk turda takımlarının en iyisi olarak finale yükselmeyi başardı. Final etabında iki oyuncu arasında 19-19'luk eşitlik bozulmayınca kazananı ikinci atış serisi belirledi. Finalin ikinci etabında 24 puan toplayan Belinelli, 2014 yılında üç sayı yarışmasında birinciliğe ulaştı.

- Yetenek yarışması

All-Star etkinliklerinde oyun kurucuların hünerlerini sergilediği yetenek yarışmasında, Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Trey Burke (Utah Jazz), Reggie Jackson (Oklahoma City Thunder), Goran Dragic (Phoenix Suns), Michael Carter-Williams (Philedelphia 76ers), Victor Oladipo (Orlando Magic), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) ve Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) sahne aldı.
Damian Lillard ve Trey Burke ikilisi, ilk turda Reggie Jackson ve Goran Dragic çiftini elerken, finalde karşılaştıkları Carter-Williams ve Oladipo ikilisini de yalnızca 1 salise farkla geride bırakarak bu yılın şampiyonu oldu.
Şutör yıldızlar mücadelesinde, finalde Karl Malone ve Skylar Diggins ile birlikte yarışan Kevin Durant'in takımını, 31,4 saniyeyle geçmeyi başaran Dominique Wilkins, Swin Cash ve Chris Bosh'ın takımı zafere ulaştı.
Yarışmalar öncesi düzenlenen NBA Gelişim Ligi (D-League) All-Star karşılaşmasını ise "Futures" takımını 145-142 mağlup eden "Prospects" ekibi kazandı. Houston Rockets'ın Gelişim Ligi'nde Rio Grande Valley Vipers takımında forma giyen skoreri Robert Covington ise ürettiği 33 sayıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynayarak, karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
NBA All-Star organizasyonu, yarın sabaha karşı TSİ 03.00'te yıldızların sahne alacağı ve bu yıl 63. kez düzenlenecek All-Star maçıyla son bulacak.

Kaynak: AA