Ersun Yanal o kaleciyi istiyor

Fatih Öztürk'ün hatalarından bıkan yönetim, devre arasında 25 yaşındaki eldiven için harekete geçecek

Trabzonspor önceki gece Beşiktaş'a 3-0 yenilirken, sorumlu olarak özellikle defans ve kaleci Fatih Öztürk'ün hataları gösterildi. Onur Kıvrak'ın sakatlanması ve sezonu kapatmasından sonra kaleye geçen 27 yaşındaki eldiven bordo-mavili takımda 8 lig maçında 15 gol yedi. Özellikle Beşiktaş derbisinde neredeyse 3 golde de hata yapınca yönetim hemen harekete geçme kararı verdi. Bordo-mavililerin listesinin ilk sırasında yer alan isim ise Mersin İdman Yurdu'nun kalecisi Nihat Şahin. Daha önce de gündeme gelen 1989 doğumlu kaleci için teknik direktör Ersun Yanal da olumlu rapor verdi ve 'Alın' dedi.

6 NET KURTARIŞ YAPMIŞTI
Mersin'in kalecisi Nihat, Beşiktaş maçında yaptığı 6 kritik kurtarışla dikkatleri üzerine çekmişti. Beşiktaş'ın 'yüzde 100' diye nitelenecek 6 pozisyonunda kalesini gole kapayan 25 yaşındaki file bekçisi, bir anda tüm futbolseverlerin dikkatini çekmişti. Kulübü ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Nihat, daha önce Ofspor'da oynadığı için dönmeye sıcak bakıyor. Yönetim takas ve para formülüyle işi bitirme planları yapıyor. Nihat'ın da gelmek istemesi yönetimin en büyük kozu olarak gösteriliyor. Bu sezon Mersin'in formasını 10. hafta hariç her maçta 90 dakika giyen genç kaleci toplam 10 gol yedi. Nihat, Milli Takım'da oynamak istediğini de sık sık açıklıyor.

ÇALIMBAY'IN VAZGEÇiLMEZi
Nihat, 15 Eylül 1989 İzmir doğumlu. 20 yaşındayken İskenderunspor formasıyla profesyonelliğe geçti. Buradan Ofspor'a transfer olan Nihat, 2011'de Sivasspor ile anlaşarak seviye atladı. Sivas'ın eski hocası Rıza Çalımbay, Mersin'e gidince onu da aldırdı.