Dzemaili'nin ismi mafya dosyasında

Roma'da yapılan mafya operasyonuna Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği Blerim Dzemaili'nin eşi Erjona Sulejmani'nin de adı karıştı. 37 kişinin tutuklandığı soruşturma dosyasında, Sulejmani'nin mafya üyeleriyle yaptığı telefon görüşmeleri de yer alıyor.

İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan'Mafya Başkenti' (Mafia Capitale) adlı operasyon, kentin'gizli yöneticisinin' mafya olduğunu ortaya çıkardı. Polisin yaptığı telefon dinlemeleri, futbol ve sanat dünyasının mafyayla bağlantılarını ortaya döktü. AS Roma Kulübü'nün yıldız futbolcusu Daniele De Rossi ve Galatasaray'ın sezon başında Napoli'den transfer ettiği Blerim Dzemaili'nin adları da dolaylı yoldan soruşturmaya karıştı.

BELEDİYE, MAFYA KARŞISINDA DİZ ÇÖKMÜŞ
Roma'da salı günü gerçekleştirilen operasyonla başkent belediyesinin, ülkenin en azılı mafya babalarından biri olan ve'Roma'nın Kralı' olarak anılan Massimo Carminati liderliğindeki organize suç örgütüne diz çöktüğü ortaya çıkarıldı. Aralarında politikacılar, bürokratlar ve işadamlarının da bulunduğu 37 kişi tutuklanırken, 100'e yakın kişi de şüpheli olarak ifade verdi. Yapılan ev ve iş yeri aramalarında 200 milyon Euro'ya yakın nakit paraya el konuldu. Arama yapılan konutlardan biri ise, eski Başbakan Berlusconi'nin yakın adamlarından biri olarak da bilinen, bir önceki belediye başkanı Gianni Alemanno'ya ait.

'SİYAH KUBBE' ADLI ÖRGÜTE MÜTHİŞ SUÇLAMALAR
Avrupa Birliği (AB) içerisinde yolsuzluğun en çok görüldüğü ülkelerin başında gelen İtalya'daki bu operasyon, devlet ve mafya ilişkisinin doğurduğu yeni bir yolsuzluk ağını gözler önüne serdi.
Roma Belediyesi'ni pençesine almasından ötürü'Siyah Kubbe' olarak da nitelendirilen suç örgütü, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, fatura sahteciliği, kara para aklama, haraç alma ve kamu kredileri üzerinden yolsuzluk iddialarıyla suçlanıyor.

1,3 MİLYAR EURO'LUK MALVARLIĞINA EL KONDU
Son operasyonla birlikte bu yıl içinde mafyanın el konulan malvarlığının, 1,3 milyar Euro'ya ulaştığı belirtilirken, gelir kaynaklarının çeşitliliği de dikkat çekti. Başkent mafyasının gelir kaynağını, uyuşturucu kaçakçılığından daha karlı gördükleri, atıklar, göçmenlerin tutulduğu merkezler, Roman kampları ve usulsüz ihalelerin oluşturduğu belirtildi.

Mafyanın, Roma'daki siyasi sığınmacı ve göçmenler için faaliyetler yürüten, onların barınmasını sağlayan kooperatifler ağı ile Roman kamplarına belediyeden ayrılan bütçeden, hazırladıkları sahte belgelerle sadece bu yıl 40 milyon Euro gelir elde ettikleri belirlendi.

Öte yandan, başkentteki kamu ihalelerine ilişkin bilgilerin yer aldığı bir bilgisayarın, önceki gün belediye binasından çalındığı açıklandı.

Roma'nın sembol isimlerinden Daniele De Rossi'nin adı da mafya dosyasında geçiyor.

SANAT VE FUTBOL DÜNYASININ MAFYAYLA BAĞLANTISI
Bu arada yapılan telefon dinlemelerinde başkent mafyasının, futbol ve sanat dünyası ile bağlantıları da ortaya çıktı. AS Roma'nın ve İtalya Milli Takımı'nın takımının yıldızı Daniele De Rossi, Roma'dan Bayern Münih'e transfer olan Medhi Benatia ve şike davasında da yargılanan Lazio'nun eski oyuncusu Giuseppe Sculli'nin, başı sıkışınca Carminati'nin sadık adamlarından Giovanni De Carlo'yu arayarak, yardım istedikleri belirlendi.

Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği Blerim Dzemaili'nin eşi Erjona Sulejmani (üstte) ve Romalı futbolcu Mattia Destro'nun eşi Ludovica Caramis'in de (altta) söz konusu mafya üyesiyle geçmişte yaptığı görüşmelerin dinlemeye takıldığı kaydedildi.