Ünal Aysal Kendini Savundu

Galatasaray’ın Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı Ünal Aysal, "Benim korkum, endişem yok.

Ben 2011 Mayıs'ında kaçmadıysam, 2014 Eylül'de hiç kaçmam" dedi.


Galatasaray’ın Olağanüstü Genel Kurulu’nda kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan eski başkan Ünal Aysal, Galatasaray’ın mali durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin yönetiminde başarısız, usulsüz ve kusurlu bir yönetim olduğu açıklamalarına açıklık getiren Aysal, kulüp yönetimini 409 milyon dolar yükle devraldığını hatırlattı. Tüm sponsorluk paralarının harcandığını ifade eden eski başkan, yönetimi bıraktığında 80 milyon dolar azalma olduğunu kaydetti.

"RENCİDE EDİCİ"
Ağlamadan işini yaptığını belirten Ünal Aysal, “Bugün 25 Ekim tarihinde benim devrettiğim rakam 375 milyon dolar. Yani devraldığım yük 409, devrettim 375. Arkadaşlar herhalde tekrar bu rakamları inceleyeceklerdir. Futbolcu portföy değerimiz 145 milyon dolar. Sportif başarı voleybol erkek hariç, şampiyonluklar, kupalar, Galatasaray’ın marka değeri. Futbolcu portföyümüz 15-20 milyon dolardan 145 milyona yükselmiş. 2011-2013 arası Sayın Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak’ın yönettiği futbol şubesi, o dönemde 106 milyon dolarlık bonservis ödediler. 2013-2014 dönemlerinde 38 milyon dolar bonservis bedeli harcanmış. Neden Ocak ayında 19 milyon dolarlık alışveriş yaptık. Bütün tenkit oradan geliyor. Arkadaşlar yabancı kısıtlaması olayı yabancı antrenörlerin bütün sigortasını arttırdı. Adamlar ne yapacaklarını şaşırdılar artık. Ellerindeki Türk oyuncuların kalitesinden endişeleri olduğu için bize ciddi bir şekilde baskı yaptılar. Mümkün olduğu kadar genç Türk oyuncu transferi konusunda kendilerine yardımcı olmamızı istediler. Bu tür rakamlar ödemek zorunda kaldık. Diyeceksiniz ki federasyona attınız yine topu. Evet federasyona attım. Sizin Passolig öncesi stadınız dolarken, Passolig ile yüzde 30 kapasitede düşüklük yaşadık. Göğüs reklamı veren sponsorların piyasadan çekilmesi, bunların hepsi bu tür kararların neticesinde olmuştur. 2011 yılında devraldığım tabloyu şikayet etmeden ve sızlanmadan her türlü suçlamalara karşı sesimi yükseltmeden taşıdım. Bugün bunu bu şekilde devrettim, bundan sonra kulübüme her türlü desteği vermeye hazırım ve vereceğim. Burada ibra etme, etmeme gibi bazı şeyler dolaşıyor. Endişeler dolaşıyor. Benim ibra edilmek, edilmemek gibi bir endişem yok. Ayrıda oylanabilir beraberde oylanabilir. İtirazım da yok. Bunun konu olarak burada konuşulması bir Galatasaray başkanı için rencide edicidir" açıklamasını yaptı.

TOPLANTIDA GERGİN DAKİKALAR YAŞANDI
Öte yandan, toplantı sırasında söz hakkı verilmediğini öne süren gazeteci Osman Tanburacı ile Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar arasında gerginlik yaşandı. Tartışma sonrası İrfan Aktar, toplantıya kısa bir ara verdi. Yapılan ara sonrası Tanburacı, kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı.

Kaynak: İHA