Olimpiyat Şampiyonuna Ödül

Uluslararası şampiyonalarda aldığı madalyalarla judoda Türkiye’nin gururu olan Melisa Çakmalı ve antrenörü Şeyda Bayram, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından ödüllendirildi.


Kazandığı olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile 2014 yılına damgasını vuran ve Türk halkının gurur kaynağı olan Melisa Çakmaklı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından cep telefonuyla ödüllendirildi. Şampiyon sporcu ve antrenörünü makamında kabul eden Başkan Dündar, ‘Melisa’nın başarısı, çalışmanın, disiplinin ve emeğin başarısıdır’ dedi.

Osmangazi Belediyespor’da görev yapan antrenör, sporcu ve yöneticilerin ciddi ve planlı bir çalışma sergilediklerini ifade eden Dündar, “Bu disiplin ve çalışma beraberinde başarıyı getiriyor. Melisa, 2014 yılında sadece bizim değil, bütün Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. İlk olarak Çin’in Nanjing kentinde düzenlenen Gençlik Olimpiyatlarında Türkiye’ye tek altın madalyayı kazandıran sporcu oldu. Ardından katıldığı gençler Avrupa Şampiyonasında 2. daha sonra Amerika’da düzenlenen Dünya Gençler Judo Şampiyonasında dünya üçüncüsü oldu. Melisa bizim iftihar kaynağımız. 2015 yılının da aynı şekilde başarılarla geçeceğine inanıyorum. Bizler her zaman sporcularımızın yanındayız. Onların başarıları bizlerin sevinci, gururu” diye konuştu.

2014 yılının kendisi için başarılarla dolu bir yıl olduğunu ifade eden şampiyon judocu Melisa Çakmaklı, verdiği destekler için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Çakmaklı, “2014 benim zirveye çıktığım bir yıl oldu. Bu süreçte bana verdikleri destek için başta başkanımız olmak üzere, kulüp yöneticilerime, hocama çok teşekkür ediyorum. 2016 olimpiyatlarına yaşım ve kilom yetmediği için katılamıyorum. Bu bakımdan asıl hedefim 2020 olimpiyatları” diye konuştu.

Şampiyon judocunun antrenörü Şeyda Bayram, Melisa’nın elde ettiği başarının, bu güne kadar yürüttükleri disiplinli çalışmanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA