Kırşehir'den Kısa Kısa

Türkiye Kamu-Sen Kırşehir Temsilcisi Bilal Türk, memur maaşlarının yeniden gözden geçirilmesinin hayati derecede önem arz ettiğini bildirdi.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde, sözde yetkili konfederasyon tarafından masada yüz üstü bırakıldıklarını savunarak, şöyle devam etti:
"Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme görüşmeleri, hileli bir imza ile 7 gün içinde iki toplantı sonunda bitirildi. Toplu sözleşme sonunda hiçbir ekonomik kazanım elde edilemediği gibi kazanılmış hakkımız olan enflasyon farkı ödemesi dahi gasp edildi. Memur maaşlarına yapılan 123 lira, emekli maaşlarına yapılan 140 liralık net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. Bu haksızlıklara, hileli anlaşmalara, danışıklı dövüşlere, ahbap çavuş ilişkilerine artık 'yeter' deme vakti geldi."
Toplu sözleşmeyi basit bir imza gibi görenlerin kul hakkı yediğini, memurun geleceğini çaldığını ileri süren Türk, şunları kaydetti:
"Memur maaşlarının yeniden gözden geçirilmesi hayati derecede önem arz etmektedir. 'Ek zam' talebiyle haftalardır meydanlardayız. Sesimizi Ankara'ya daha gür duyurmak için bugün 'Ankara Yürüyüş ve Mitingi' adı altında eylem düzenliyoruz. Birilerinin yandaş olma sevdasına sattığı memurlara, biz sahip çıkıyoruz."
- Elektrik kesintisi
Kırşehir'de bazı yerleşim birimlerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meram Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yarın bazı bölgelerde bakım çalışması gerçekleştirileceği belirtildi.
Açıklamada, yarın 10.00-15.00 saatlerinde merkeze bağlı Seyrek, Göllü ve Çevirme köyü ile civarındaki işletmelerde, Çiçekdağı ilçesine bağlı Demirli ve Hüseyinli Mahallesi'nde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

- Spor müsabakaları
Kırşehir'de voleybol, basketbol ve badminton müsabakaları düzenlenecek.
İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Aşıkpaşa Spor Salonu'nda yarın Kulüplerarası Genç Kızlar Voleybol Müsabakaları düzenlenecek.
Müsabakalar kapsamında Değirmenkaşıspor-Kızılırmakspor, Cumhuriyet İlköğretim Okulu-Aşıkpaşa İlköğretim Okulu, İlginspor-Evranspor takımları karşılaşacak.
Aynı salonda 8-9 ve 10 Aralık'ta ise Okullararası Genç Kızlar Basketbol Müsabakaları gerçekleştirilecek.
Karşılaşmalar, Kırşehir Lisesi, Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi ve Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi takımları arasında oynanacak.
Okullararası Badminton Müsabakaları ise genç kızlar kategorisinde 11 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. Salonda aynı gün Kulüplerarası Genç Erkekler Voleybol Müsabakaları da yapılacak.
Müsabakalar, İlginspor-Evranspor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor-Anadolu Öğretmen Lisesi takımları arasında oynanacak.

Kaynak: AA