Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat Açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, yollarını ayırdıkları teknik direktör Cesare Prandelli ile uzlaşma görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kurul toplantısının ardından açıklamada bulunan Yarsuvat, Prandelli'nin temsilcisiyle kulüp ikinci başkanı Hamdi Yasaman'ın görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Prandelli'nin halen İstanbul'da olduğunu vurgulayan Yarsuvat, "Onun temsilcisiyle ikinci başkanımız Hamdi Yasaman görüşme halinde. Bir hale bağlamak istiyoruz. Tazminatı yok ama sözleşmesinin gerekleri var. Sözleşme hükümlerine göre üç aşağı beş yukarı anlaşacağız" dedi.


- "Hamzaoğlu doğru seçim"

Başkan Yarsuvat, Prandelli'nin ardından teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesiyle ilgili olarak, "Hamza Hamzaoğlu seçiminin çok doğru olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.
Türk bir teknik adamla çalışmanın artılarını aktaran Yarsuvat, "Her şeyden önce bizim vatandaşımız. En azından Türkçe konuşuyor, en azından kuru fasulye yemeye alışmış. Başarılı olacağımızı hissediyorum. Türk ve yabancı oyuncuları beraber idare edebilecek hassasiyete sahip. Bu çok önemli. Kendisini evvelden tanımıyordum. Sadece sporcu kimliğiyle biliyordum. Kendim gidip bizzat tanıdığım vakit, birlikte çok önemli şeyler yapabileceğimiz kanaati bende hakim oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Yönetime seçilirken verdiği ve mayıs ayına kadar görevde kalacağı taahhüdü hatırlatılan Yarsuvat, bu süre sonunda ne öngördüğünün sorulması üzerine, "Mayıs ayında 4. yıldızı öngörüyorum" demekle yetindi.

- "Kavga edilmesini istemiyorum. Sıkıldım artık"

Duygun Yarsuvat, istedikleri iki konuda da genel kuruldan yetki aldıkları mali genel kurul toplantısıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"İstediğimiz aldık. Zaten Galatasaraylılar bunu verirdi. Neden bu kadar büyük bir problem haline getirdiler anlamıyorum. Zaten tüzüğün öngördüğü, yapılması gereken şeylerdi. Yalnız, Mecidiyeköy'deki arsanın değerlendirilmesi projesiyle ilgili olarak genel kurulun teveccühü önemliydi. O beni mutlu etti. İnsanların birbirleriyle yan yana oturmalarını istiyorum. Kavga etmelerini istemiyorum. Sıkıldım artık."

Kaynak: AA