Fener deplasmanda dökülüyor

Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olan Fenerbahçe, Balıkesirspor'a konuk oluyor.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalarak 3. sıraya gerileyen Fenerbahçe, bu hafta ligin son sırasında yer alan Galatasaray'a konuk oluyor. Bu sezon şuana kadar 5 deplasman maçına çıkan sarı kanaryalar sadece bir kez kazanabildi. Deplasman maçlarında sadece Beşiktaş'a üstünlük sağlayabilen Fenerbahçe, 2 beraberlik 2 de yenilgi aldı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynadığı 6 maçın 5'ini kazanan birinde de berabere kalan Fenerbahçe'de bu akşam mutlak galibiyet bekleniyor. Eskişehirspor maçında yan hakeme küfür ettiği gerekçesi ile kırmızı kart gören Kaptan Emre Belözoğlu bu akşam forma giyemeyecek. Hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile karşılaşan Fenerbahçe'de as futbolcuların büyük bir kısmı dinlendirilmişti. 

Geçen yıl PTT 1. Lig'de şampiyon olarak Turkcell Süper Lig'e terfi eden Balıkesirspor'da ise işler yolunda gitmiyor. 5 puanla ligin son sırasında yer alan Balıkesirspor, 11 maçta sadece 1 kez kazanabildi. Evinde oynadığı 5 maçta sadece Galatasaray'ı yenebilen Marmara temsilcisi 4 maçı kaybetti. Deplasmanda oynadığı 6 maçta da 4 kez kaybeden kırmızı beyazlılar sadece 2 beraberlik alabildi.

Balıkesir Atatürk Stadı'nda 18.45'te başlayacak maçı Halis Özkahya yönetecek. Mehmet Cem Satman ve Koray Gençerler'in yardımcı hakim olarak görev alacağı maçta 4. hakemliği de Yaşar Kemal Uğurlu üstenecek.