Balıkesirspor 0-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0 mağlup etti.

Balıkesirspor 0-1 Fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 1-0'lık skorla kazandı.

Temposuz ve pozisyon açısından kısır geçen mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol, 40. dakikada Raul Meireles'in yaptığı ortanın kaleye yönelmesi sonrasında, kaleci Emrullah'ın büyk hatası ile geldi.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 24 yaparken, ligde tek galibiyeti bulunan Balıkesirspor 5 puanda kaldı. Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor ile karşılaşacakken, Balıkesirspor ise deplasmanda Başakşehir'e konuk olacak.

KARTAL'DAN 3 DEĞİŞİKLİK!

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Diego ile Serdar Kesimal, Balıkesir'e gelmezken, teknik direktör İsmail Kartal, ligde son yapılan Eskişehir maçı kadrosunda 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Eskişehir maçında forma giymeyen Alves ile maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Mehmet Topal ve Webo ilk 11'de sahaya çıktı. Kartal, Kadlec, Alper Potuk ve Emenike'yi yedek soyundurdu.

Balıkesirspor'un hafta içinde sözleşme imzaladığı teknik direktörü Kemal Özdeş ise Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Özdeş, Okan Alkan ve İlhan Depe yerine Jabbie ve Alanzinho'yu ilk 11'de sahaya sürdü. Sakatlığı devam eden Andre Nuno ve Santos kadroya alınmadı.

BALIKESİR'DE BÜYÜK HATA VE GOL!

Mücadelenin başında oyunun kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe, Balıkesirspor'un da kendi sahasına çekilmesi ile birlikte topla oynama yüzdesinde büyük bir üstünlük yakaladı. Ancak buna rağmen, sürekli yan paslar yapan ve Balıkesir savunmasında boşluk bulamayan Fenerbahçe istediği pozisyonları bulamadı. Sarı-lacivertliler, 40. dakikada Meireles ile öne geçti.

Emre Belözoğlu'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Raul Meireles'in ortası Bülent Cevahir'in ayağından sekip kaleye doğru yöneldi, kaleye yönelen topu kaleci Emrullah Şalk uzaklaştırmak isterken kendi ağlarında buldu.

VOLKAN KALEYİ KAPATTI

Bu golden sonra oyun planı bozulan Balıkesirspor, ilk devrede kalan kısa sürede ataklarını sıklaştırdı ve cılız bir pozisyon buldu.

44. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Khalifa Jabbie'nin çektiği şut Fenerbahçe savunmasından sekip kaleci Volkan Demirel'e geldi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 öne gitti.

SOW VURDU, EMRULLAH İZİN VERMEDİ

Mücadelenini ikinci yarısında da, ilk yarıdaki temposuz futbol değişmedi ve iki takım da çok fazla pas hataları yaparken, futbolseverlerin beklediği oyunu sahaya yansıtamadı. 2. yarıda ilk tehlikeli pozisyon, 59. dakikada Fenerbahçe'den geldi.

Fenerbahçe'de bu dakikada Emre Belözoğlu'nun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Moussa Sow, çektiği şutta, ilk golde büyük hatası bulunan Emrullah'ı geçemedi. Balıkesir'in kalecisi, topu kornere çeldi.

DEĞİŞİKLİKLER VE BALIKESİR ETKİLİ GELDİ

İki teknik direktör de, sahada ortaya koyulan futboldan memnun kalmayınca değişikliklere gitti. Balıkesir'de Gökhan ve Aykut oyundan çıkarken, Ali ile Vargas oyuna dahil oldu. Fenerbahçe'de de Kuyt'ın yerine Alper Potuk, Emre'nin yerine ise Selçuk Şahin görevi devraldı.

73. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Alanzinho geçti ve ortasu Fenerbahçe savunmasından sekip penaltı noktası üzerinde bulunan Khalifa Jabbie'ye geldi. Ancak Jabbie bu topu ıskalayınca Balıkesirspor mutlak bir golden oldu.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.