İspanya Kral Kupası

İspanya Kral Kupası'nda Sevilla, Sabadell'i 5-1 yenerken, takımın İspanyol futbolcusu Iago Aspas, performansıyla galibiyette başrolü oynadı.

Sevilla ile 2. lig temsilcisi Sabadell arasında oynanan maçta, 4 dakikada 3 gol atan İspanyol futbolcu Iago Aspas öne çıktı. Sevilla karşılaşmayı 5-1 kazanırken, Aspas 58, 60 ve 62. dakikada 3 gol atarak, takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.
Ligde geçen pazar yaşanan taraftar kavgasıyla gündeme gelen Atletico Madrid ve Deportivo takımlarının bugün oynadıkları Kral Kupası maçlarında, futbolda şiddet olaylarına tepki gösterildi.
Sahasında Malaga ile karşılaşan Deportivo, "Riazor Blues" taraftar grubunu stada almazken, Deportivoluların takımlarını yalnız bıraktığı dikkati çekti. Karşılaşma öncesinde, pazar günkü olayda öldürülen "Jimmy" lakaplı 43 yaşındaki Deportivolu taraftar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında tribünlerin olayı ıslıklarla protesto etmesi dikkati çekti. Karşılaşma 1-1 sona erdi.
Atletico Madrid ise kupada 3. lig takımlarından Hospitalet ile deplasmanda karşılaştı. Madrid ekibi sahaya "şiddetsiz futbol" yazılı tişörtle çıktı.
Arda Turan, Godin, Mandzukiç, Tiago, Koke ve Juanfran gibi önemli futbolcularından yoksun olan Atletico Madrid, rakibini 67. dakikada Griezmann, 81. dakikada Gabi, ve 90+2. dakikada Cristian Rodriguez'in golleriyle 3-0 yendi.

Kaynak: AA