Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav Açıklaması

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ziraat Türkiye Kupası'nda Giresunspor ile oynanan maçın son dakikasında Stancu'nun kırmızı kart görmesine ilişkin "Hakem düdüğünü çalmış, ne yapacak yani cebine mi sokacak, yutacak mı?" değerlendirmesini yaptı.

Cavcav, futbolcuları Stancu'yu, "Bunlar hoş şeyler değil futbolcunun sinirlerine hakim olması gerekiyor" ifadesiyle eleştirdi.

Maçta takımı tanıyamadığını ve kötü oynadıklarını belirten Cavcav, "Sahanın çok bozuk olduğunu üzerine basa basa söylüyorum ancak bu durum yalnız bizim için değil rakip takım için de öyleydi. Bir puan önemli değil ama oyun bize yakışmadı" dedi.

Cavcav, karşılaşmanın 90. dakikasında ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kalan Bogdan Stancu ve maçın hakemi Abdullah Yılmaz'ın yönetimine ilişkin şunları söyledi:
"Amacımız hakemleri suçlamak değil ama Stancu'nun ilk sarı kartında çok acemice karar verdi. Yapacak bir şey yok hakemin verdiği karar geçerli. Hakem, Stancu'ya ikinci sarı kartı göstermekte ise çok haklıydı. Stancu gibi isim yapmış bir futbolcunun hakeme karşı o hareketleri de yapmaması gerekiyordu. İkinci pozisyonda ise hakem düdüğünü çalmış, ne yapacak yani cebine mi sokacak, yutacak mı?"
Devre arasında transfer yapacaklarını da kaydeden Cavcav, teknik direktör İrfan Buz'un önerileri doğrultusunda 2 ya da 3 oyuncuyu kadrolarına katmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA