Yanal Beşiktaş'ı gözüne kestirdi

Ersun Yanal: Puan farkının açılıp kapanacağı bir maç olacak ve sahaya kazanmak için çıkacağız Umarım derbi maçta hakem hataları yaşanmaz çünkü biz sadece sahaya odaklanmak istiyoruz

Trabzonspor'un başında çıktığı 3 resmi maçı da kazanarak, bordomavili takımı coşturan teknik direktör Ersun Yanal, Süper Lig'in 12. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Son haftalarda yaşanan hakem hatalarını bu maç öncesi düşünmek istemediğini belirten Yanal, 'Kaliteli bir takımla oynayacağız. Beşiktaş bu ikinci sezonu, hiç bozmadı. Bozmadan devam ediyor. Çok nokta atışlarla transferlerini yaptı. Oynadıkları oyun belli. Her geçen gün mücadelesini ve kalitesini artırıyor. Biz saha içinde kalmaya hep gayret gösterdik. Ben saha içinde kalma gayretimi bu maçta da göstereceğim. Bizim en son konuşacağımız ya da düşüneceğimiz şey olayın hakemlerle veya yönetenlerle ilgili kısmı. Çünkü bizim konsantre olmamızı gereken şey oyunumuz. Rakibimizin güçlü ve zayıf yanlarına konsantre olmalıyız. Umarım, dilerim, hatalar olmaz. Futbol güzel bir oyun. Hatalar elbette var. Ama umarım bizim o maçımızda her şey güzel olur. Futbol adına kimsenin hata yapmadığı bir oyun sergilenir. Herkes de umarım keyif alır' dedi.

Puan farkını kapatırız
Ligin çok uzun bir maraton olduğunu belirten Yanal, 'Oynayacağımız o kadar çok maç var ki. Puan farkının açılacağı ya da kapanacağı maçlardan bir tanesi. Puan farkını sezon sonuna kadar kapatmak niyetindeyiz. Her maçımızı da bu şekilde değerlendiriyoruz. Futbol üç ihtimalli bir oyun. Sonuçta güçlü bir rakiple oynayacağız. Ama bizim her maçı kazanmak için oynayacağımızı herkes biliyor. En azından Trabzonspor'un artık hangi zorlukta ve hangi tempoda oynayabilecek bir rakip olduğunu da herkes biliyor. Biz de en az Beşiktaş kadar kazanmaya yakınız. Ben şansları eşit görüyorum. O gün mücadelede fırsatları değerlendiren kazanacaktır. Kazanmak kadar güzel oynamak istiyoruz' diye konuştu.