İspanya'da Şiddet Yanlısı Taraftarlar 'Kara Liste'Ye Alınacak

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında yaşanan kavgadan sonra şiddet yanlısı taraftarların belirlenmesi için resmi bir "kara liste" hazırlanacağını açıkladı.

Başkent Madrid'de geçen pazar günü Atletico Madrid ve Deportivolu fanatik taraftar grupları arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüne neden olan kavga sonrasında futbolda şiddete karşı yeni güvenlik önlemleri tartışılmaya devam ediliyor.
İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, bir İspanyol televizyonuna yaptığı açıklamada, futbolda şiddet olaylarının bir daha tekrarlanmasının önüne geçmek için her kulübün şiddet yanlısı taraftar gruplarının ve üyelerinin belirlenip, resmi bir "kara liste" oluşturulacağını söyledi.

Diaz, listeye girecek taraftarların İspanya'daki statlara alınmayacağını, maç bileti almalarının engelleneceğini ve stat dışındaki bazı bölgelere dahi yaklaşmalarına izin verilmeyeceğini belirtti.

Atletico ve Deportivo taraftar gruplarının kavgasıyla ilgili bir soruşturma açılması talimatını verdiğini ve ilk etapta önceliklerinin Deportivolu taraftarı kimin öldürdüğünü bulmak olduğunu ifade eden Bakan, "Pazar günkü kavganın sorumlusu taraftarlar ama iletişim protokolünde de bir eksiklik olduğu kesin. Galiçya polisinin, Deportivolu taraftarların Madrid'e geleceğini bildirdiği söyleniyor ama iki taraftar grubunun Madrid'de randevulaştığının polis tarafından bilindiğine dair resmi bir belge yok" dedi.

Diaz, olayların neden olduğu ve futbolda şiddete karşı alınacak yeni güvenlik önlemleriyle ilgili İspanyol Hükümeti'nin güvenlikten sorumlu devlet sekreteri Francisco Martinez ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Miguel Cardenal'in gelecek salı günü meclise bilgi vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA