Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi'nde örnek davranış

Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi'nde kendi evinde Rize İşitme Engellileri ağırlayan Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler takımı karşılaşmayı 5-1 kazandı. Maçın 65. dakikasında yerde kalan karşı takımın futbolcusunu sırtına alarak yedek kulübesine kadar taşıyan Mehmet Sert, örnek bir fair-play davranışı sergiledi.

Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi'nde örnek davranış
İl Özel İdare Sahası'nda 11.00'de başlayan Rize İşitme Engelliler-Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler karşılaşmasında ilk golü ev sahibi takımından Soner 39. dakikada kaydederek takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 41. dakikasında ise konuk ekip Rize'den Fatih, 1-1'lik beraberliği sağladı. Maçın 51. ve 59. dakikasında Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler'den Yavuzhan peş peşe attığı iki gol ile takımını 3-1 öne geçirdi.

65. dakikada ikili mücadeleye giren Rize'li futbolcu Ömer Faruk düşerek sakatlandı. Bir süre yerde yatan Ömer Faruk, ayağa kalkamayınca yardımına Elazığ Belediyesi takımından Mehmet Sert yetişti. Mehmet Sert, sırtına aldığı rakip takımın oyuncusunu yedek kulübesine kadar taşıyarak örnek bir davranış sergiledi.
Maçın skorunu belirleyen Kaptan Soner, 70. ve 78. dakikalarda attığı 2 golle karşılaşmada Elazığ Belediyesi'nin 5-1'lik üstünlüğü ile sona ermesini sağladı.

KÜFÜRSÜZ, GÜZEL BİR LİG
Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Kulübü Başkanı Ömer Deniz, ”Türkiye İşitme Engelliler Futbol Ligi çok büyük bir heyecanla devam ediyor. Bu hafta kendi sahamızda Rize İşitme Engelliler'i ağırladık. Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü ligde iddialı bir takım. Bu hafta aldığımız skorla iddialı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Her geçen gün daha motive oluyoruz. Arkadaşlarımız birbirine daha çok kaynaşıyor” dedi.

İşitme engelliler futbol liginin güzel bir lig olduğuna vurgu yapan Deniz, ”Halkımızın maçlarımıza biraz ilgi göstermesini istiyoruz. Özellikle ulusal basında işitme engelliler ve genel anlamda engellilerin spor faaliyetlerine karşı bir sağırlık ve körlük söz konusu. Onların bizi daha iyi kamuoyuna aktarmalarını bekliyoruz. Çok güzel maçlar oluyor. Bu maçlara bayan seyircilerimizi de bekliyoruz. Küfür yok, son derece hoş görüntüler oluyor. Ben oyuncularımızı almış oldukları skorlardan dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Spor Basın Sözcüsü Gökhan Adem de, ”Ligin 10. haftasını kendi evimizde geride bıraktık. Rize takımı ile oynadık. Karşılaşmayı 5-1 kazandık. 4 maçımız Milli Takım maçları nedeniyle eksik olmasına rağmen 4. sıradayız. 3. sıradaki takımla oynadık. Bu maç bizim için çok önemliydi. Hafta hafta geçiyoruz. Bu takımın büyük bir amacı var. Biz bu ligde şampiyon olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi'nde örnek davranış