Trabzonspor-Eskişehirspor: 1-4 Maç Sonucu (29 Aralık 2014)

Spor Toto Süper Lig’in 15.hafta kapanış mücadelesinde Trabzonspor evinde ağırladığı Eskişehirspor’a karşı 4-1 yenildi.

Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta kapanış maçında Trabzonspor sahasında Eskişehirspor ile karşılaştı. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan maçı konuk ekip 4-1 kazandı.

Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri; 32. dakikada Funes Mori, 73. ve 78. dakikalarda Ömer Şişmanoğlu ve 90+3. dakikada Andaç kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise 76. dakikada Özer Hurmacı'dan geldi. 90+1'de Trabzonspor'un bir topu direkten döndü. Bu arada mücadelenin 18. dakikasında Oscar Cardozo'nun attığı golü hakem Özgür Yankaya yardımcı hakemin uyarısıyla dışarıdan geldiği gerekçesiyle iptal etti. Eskişehirspor bu sezon deplasmanda ilk kez kazanırken toplamda 385 gün sonra rakip sahada maç kazandı.

Bu skorun ardından Trabzonspor, 22 puanla 6. sırada yer alırken Eskişehirspor ise 16 puanla 12. sıraya yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de, sahasında Eskişehirspor'u konuk eden Trabzonspor'un kalesini genç oyuncu İbrahim Demir korudu.

Bursaspor maçında yediği goller sonrası eleştirilen kaleci Fatih Öztürk, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçının ardından Eskişehirspor maçında da forma giymedi. Bursaspor maçı sonrası morali bozulan ve hafif de sakatlığı bulunduğu bildirilen file bekçisi, 18 kişilik maç kadrosunda da yer almadı. Onur Recep Kıvrak'ın uzun süreli sakatlığı, Fatih Öztürk'ün de yediği goller sonrasında eleştirilmesinin ardından sezona üçüncü kaleci olarak başlayan İbrahim Demir, Eskişehirspor maçında ilk 11'de forma giydi. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Keçiörengücü ve Manisaspor maçlarında sahada yer alan genç kaleci, ilk kez bir lig maçında forma giydi.

SONER VE İSHAK FORMAYI ALDI
Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçında sahaya kaptan olarak çıkan ve attığı 3 golle iyi bir performans ortaya koyan Soner Aydoğdu, ilk 11'de görev aldı. Mehmet Ekici'nin de kart cezası nedeniyle forma giymediği bordo mavili takımda, teknik direktör Ersun Yanal, Soner Aydoğdu'yu sahaya sürdü. En son ligin 7. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Gaziantepspor ile oynanan ve 4-4 beraberlikle biten maçta ilk 11'de sahaya çıkan orta alan oyuncusu, ligde 7 hafta aradan sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

Manisaspor ile yapılan kupa maçında başarılı bir performans ortaya koyan İshak Doğan da Musa Nizam'ın yerine sol bekte görev aldı. En son ligin 5'inci haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan genç oyuncu, ligde 9 hafta sonra ilk 11'de oynadı.

BURSASPOR MAÇINA GÖRE 5 DEĞİŞİKLİK
Ligde geçen hafta Bursaspor ile 3-3 berabere biten maçın ilk 11'ine göre Trabzonspor'da 5 farklı oyuncu görev yaptı. Fatih Öztürk, Yatabare, Mehmet Ekici, Fatih Atik ve Musa Nizam ilk 11'de yer almazken, bu oyuncuların yerine İbrahim Demir, Cardozo, Soner Aydoğdu, Belkalem ve İshak Doğan sahaya çıktı.

TARAFTAR İLGİSİ
Trabzonspor taraftarlara karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünde boşluklar dikkati çekerken, yaklaşık 7 bin bordo mavili taraftar tribünlerde yer aldı. Misafir tribünde bulunan yaklaşık 50 kişilik Eskişehirsporlu taraftar grubu da takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı.