Ahmet Çakar: 'Türk hakemlerinden utanıyorum'

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında yorumculuk yapan eski hakem Ahmet Çakar, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ahmet Çakar: 'Türk hakemlerinden utanıyorum'
Programda sözlerine, 'Hakemlerimizle gurur duyuyorum' sözleriyle başlayan Ahmet Çakar, Abdülkerim Durmaz ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Şaka mı yapıyorsun, kafa mı buluyorsun hocam?' sözleri üzerine, 'Köküne kadar kafa buluyorum. Türk hakemlerinden utanıyorum. Sadece bu maça değil bir sonraki maça da etki eden hatalar yapıyorlar' dedi.

METE KALKAVAN SELÇUK'A NEDEN SARI GÖSTERMEDİ?
Hakemlerin, maç öncesinde ceza sınırındaki futbolculara baktığını belirten Çakar, 'Her hakem, maçtan önce ceza sınırında olan futbolculara bakar. Galatasaray maçında Selçuk'un pozisyonu kesinlikle sarı kart. Mete Kalkavan da Selçuk'un ceza sınırında olduğunu biliyordu. Selçuk'a sarı kart göstermedi' dedi.

'KART POZİSYONLARI İÇİN'
Ahmet Çakar Gençlerbirliği-Galatasaray ve Torku Konyaspor maçındaki tartışmalı pozisyonlar için de şu açıklamaları yaptı: 'Bu ülkenin gururu Lig TV'dir. Futbolun en ince ayrıntısına kadar pisliklerini su yüzüne çıkartırlar. Tolga'nın pozisyonda kart yok. Çünkü ceza sahası içinde tuttuğun topla kayarak veya sendeleyerek dışarı çıkarsan kart olmaz. Mete Kalkavan... Selçuk İnan'a niye sarı vermedin? Beşiktaş maçında oynasın diye mi? Yazık gerçekten. Atiba'nın kırmızı kart pozisyonunda o an herkes çizgiye basıyor. Basan basana. Atiba ne olduğunu anlamadı bile. Böyle kart olmaz.'

'ÖZKAHYA ÇOK TEHLİKELİ BİR HAKEM'
Hakemlik mesleğinin egoların tatmininde kullanılabilecek bir meslek olmadığını söyleyen Ahmet Çakar, 'Halis Özkahya çok tehlikeli bir hakem. İnanılmaz bir ego problemi var. Şimdi Halis Özkahya'ya soruyorum; şapşiklerime, şirinlerime soruyorum... Şirin Mete Kalkavan, uçana kaçana sarı kart veriyorsun da neden Selçuk İnan'a vermiyorsun? Halisciğim, herkes çizgiye basıyor, sen neyi kovaladın Atiba'yı atarken. Sen Atiba'ya sarı kart gösterirken, ceza sınırında olduğunu bilmiyordun, hatırlamadın' ifadelerini kullandı.

AHMET ÇAKAR'A VERİLEN CEZA
Önceki programların birinde, MHK Eski Başkanı Zekeriya Alp'in fotoğrafının üstünü çizen Ahmet Çakar ve Beyaz TV para cezasına çarptırılmış, Çakar'a ek olarak 90 ay hak mahrumiyeti verilmişti. Konuyla ilgili bir klip yayınlayan Beyaz Futbol, Ahmet Çakar'a ve televizyon kanalına verilen cezanın haksız olduğunu belirtti. Programın moderatörü ve Beyaz Tv Futbol Genel Direktörü Ertem Şener, Ahmet Çakar'ın aynı şekilde kendisinin ve Sinan Engin'in de fotoğraflarının üstünü çizdiğini, bunun esprili bir hareket olduğunun altını çizdi. Şener ayrıca, Ahmet Çakar'ın ceza aldığı yayından bir sonraki hafta, Zekeriya Alp'e bir şiir de yazdığını belirtirken, mizah içerikli bu hareketlerin çarpıtıldığına dikkat çekti.