(özel Haber) Babalarının Formalarıyla Şampiyon Oldular

Keles Belediyesi tarafından düzenlenen bayan futbol turnuvasında forma için bütçe oluşturulmayınca Kıranışıklı kızlar babalarının formalarıyla sahaya çıkarak şampiyon oldu.

Kız futbolcular ve aileleri, belediyenin bu tutumuna tepki gösterdi.
Bursa’nın Keles ilçesinde belediye tarafından düzenlenen bayan futbol turnuvası, tepkileri de beraberinde getirdi. Keles Belediyesi tarafından yüksek miktarda para harcanan bayan futbol turnuvasında futbolcu formaları için belediyenin bütçesinin oluşturulmaması yüzünden kızlar babalarının formalarıyla sahaya çıkmak mecburiyetinde kaldı. Keles Belediyesi’nden forma isteyen bayan futbolcu ve aileleri, belediye yetkilileri tarafından ‘Forma için bütçe oluşturmadık. Sahaya nasıl çıkarlarsa çıksınlar’ cevabını aldı. Sahaya babalarının formalarıyla çıkan bayan futbolcular arasında düzenlenen turnuvayı Kıranışıklar Köyü ortaokul Kız Futbol Takımı kazanarak şampiyon oldu.

“FUTBOL SAHASI VE MALZEME İSTİYORUZ”
Kıranışıklar Muhtarı Ali Işık, “Köyümüz sporda Bursa’nın en başarılı köyü. Erkek futbol takımımız Bursa' da düzenlenen yerel turnuvalarda son 6 yılın şampiyonu. Çocuk gelinlerin tartışıldığı bir ortamda köyümüzdeki kızların azmi ve başarısı bizleri sevindiriyor. Ancak köyümüzde futbol sahası yok. Bırakın sahayı çocukların oynayabileceği 20 metrekarelik bir alan yok. Malzemesi olmayan kızlarımız şubat ayında Bursa finallerine katılacak ve başarılı döneceklerinden eminiz. İlgililerin ilgilenmesini bekliyoruz” dedi.

Kıranışıklı kızlar, 5 yıl önce Bursa’daki voleybol turnuvasına da babalarının futbol formalarıyla çıkmış, şehir merkezindeki bir çok okulu yenerek Bursa dördüncüsü olmuştu.

Kaynak: İHA