Gebzespor, Engelli Çocuklardan Oluşan Karma Takım Kurdu

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup takımlarından Gebzespor, özel ve altyapıdaki sporculardan oluşŸan 8 karma takım kurarak engelli çocukları topluma kazandırmayı hedefliyor.

Gebzespor BaşŸkanvekili Serap LJakır başŸkanlığŸında altyapıdan 40, özel çocuklardan 40 çocuğŸun katılımıyla oluşŸturulan 8 karma takım, yarın Metin Oktay Stadı'nda gerçekleşŸecek 1. Karma Futbol Turnuvası'na katılacak.
BeşŸ engelli ve beşŸ de Gebzesporlu sporcudan oluşŸacak takımların yer aldığŸı turnuva, 2015 yılı boyunca da devam edecek. Yıl içinde bir araya gelecek takımlar, Gebzespor'un antrenörleri tarafından çalışŸtırılarak turnuvalara katılacak.
Engellilerin spor yoluyla topluma kazandırılması yönünde çalışŸan Gebzespor'un bünyesinde 7 ayrı spor dalında yaklaşŸık 50 engelli çocuk, spor yapma imkanı da bulacak.
- "Engelli sporcuların, uluslararası şŸampiyonalarda başŸarılı olmalarını istiyoruz"
LJakır, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, Gebze ǖzel EğŸitim Uygulama Merkezi'nde eğŸitim alan çocuklarla başŸlayacak proje kapsamında kurumlar arası işŸbirliğŸi de yapacaklarını belirterek, bölgedeki okullarda kaynaşŸtırma eğŸitimi almakta olan engelli çocuklarda yetenek taraması uygulanacağŸını söyledi.

Yetenekli olduğŸu tespit edilen çocukların ekipteki antrenörlerce sportif eğŸitime alınacağŸını ifade eden LJakır, "Projenin gerçekleşŸmesiyle Gebze ve civarındaki ilçelerimizdeki özel çocuklarımızın bir taraftan spor yoluyla toplumla kaynaşŸması sağŸlanırken, diğŸer taraftan da Türkiye, Avrupa, dünya ve hatta Paralimpik Olimpiyatları'nda başŸarılı olmalarını sağŸlamak istiyoruz. LJocukların fırsat verildiğŸinde ne tür başŸarılar elde edebileceklerini tüm topluma kabul ettirmeyi amaçlamaktayız" şŸeklinde konuşŸtu.

 

Kaynak: AA