Sercan Yıldırım'ın Prensleri; 'Ares' ve 'Zeus'

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un başarılı oyuncusu Sercan Yıldırım, "Ares" ve "Zeus" adını verdiği doberman cinsi iki köpeği ile kulüp tesislerinde stres atıyor, bazen onlarla spor yapıyor.

Geçen hafta sonunda Kasımpaşa'ya bir gol atıp, 3 golün asistini yaparak galibiyette büyük rol oynayan Sercan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımının başarısının her şeyden önce geldiğini, arkadaşlarıyla bunun mücadelesini verdiklerini söyledi.

Takımda arkadaşlığın ve uyumun üst seviyede olduğunu ifade eden Yıldırım, yakalanan bu iyi havanın önümüzdeki maçlara olumlu yansıyacağına inandığını dile getirdi.
Balıkesir'de genellikle kulüp tesislerinde kaldığını ve her maça büyük ciddiyetle hazırlandığını anlatan Sercan, "Kulüp tesislerinde benimle birlikte doberman köpeklerim de kalıyor. Tesislerde yaptırdığım kafeste barındırdığım dobermanlar benim prenslerim" dedi.

Kardeş olan dobermanları 3-4 aylıkken aldığını ve şu anda 9 aylık olduklarını belirten Sercan, şunları kaydetti:
"Doberman benim çok sevdiğim bir köpek cinsi. Eğitime gitmeleri lazım ve bunun benimle olması gerekiyor. Balıkesir'de eğitim yeri olmadığı için Bursa'ya gidecekler. Mevcut koşullarda ben burada kaldığım için onlar da gidemiyor, eğitimlerini benden alıyorlar şimdilik. Birinin adı 'Zeus', diğeri 'Ares', biraz hırçın köpek oldukları için bu isimleri verdim. Ares, mitolojide savaş tanrısı, Zeus ise tanrıların tanrısı. İkisi de güçlü bir isim aldı. Benim en büyük eğlencem."
- "Stres konusunda birebirler"
Filmlerden etkilenerek iki köpek aldığını anlatan Sercan Yıldırım, "Dobermanlar filmlerde hep iki tane olur. İkisi birlikte hareket eder. Örneğin plan kurdukları zaman beraber uygularlar. Gayet iyi anlaşıyorlar zaten" ifadesini kullandı.
Sercan Yıldırım, "prensleri" ile iyi anlaştığını belirterek, "Sahaya çıkardığım zaman antrenman yapıyorum. Ben onların peşinden koşuyorum onlar da benim. Çok hareketliler. Onlarla bazen spor yapıyorum. Kapalı alanda kaldıkları için daha enerjik oluyorlar. Dışarı çıktıklarında enerjilerini atıyorlar beni de yoruyorlar. Onlar ne kadar hırçın korumacı görünseler de hem evlatlarım oldu hem de prenslerim. Stres konusunda birebirler. Onlarla birlikte olduğumda hiçbir şey düşünmüyorum" diye konuştu.

Takım arkadaşlarının dobermanları sevmeye çok fazla cesaret edemediğini özellikle kaleci Emrullah'ın çok korktuğunu ve yanına bile yaklaşamadığını dile getiren Sercan, "Tesislerdeki kafeste kalıyorlar. Ben Bursa'ya gittiğimde güvenlikçi arkadaşlar ilgileniyorlar. Benim için çok değerliler" dedi.

Kaynak: AA