Trabzon kalede perişan

Trabzonspor bu sezon kalede büyük sıkıntılar yaşıyor.

Ligde 41 sezondur yer alan Trabzonspor ilk 14 haftalar baz alındığında en fazla golü bu sezon yedi. Geride kalan 14 haftada kalesinde 14 gol gören Trabzonspor, tarihindeki en kötü dönemini yaşıyor.

2009-2010 sezonunda ilk 14 haftada 20 gol yiyen Trabzonspor dünkü 3-3'lük Bursaspor beraberliğinin ardından tarihinin en kötü dönemlerinden birisini yaşamış oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Legia Varşova maçında sakatlanarak uzun süredir takımdan ayrı kalan kaleci Onur Kıvrak'ın eksikliği iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Onur 2014-2015 sezonunda ligde sadece 4 maçta görev almış ve sadece 2 gol yemişti. Onur'un sakatlığının ardından kaleyi devralan Fatih Öztürk ise 10 maçta 20 gol yiyerek maç başına 2 gol ortalamasıyla oynadı.

Vahid Halilhodzic'in ayrılmasının ardından takımın başına gelen Ersun Yanal da bu soruna henüz bir çözüm bulmuş değil. Kalede oldukça sıkıntı yaşayan Trabzonspor'un ara transfer döneminde bu mevkiye transfer yapıp yapmayacağı da merak konusu. Daha önce Onur Kıvrak iyileşene kadar Fatih Öztürk ile devam edeceklerini söyleyen Yanal'ın bu kötü tablo karşısında kararını değiştirmesi bekleniyor. Onur Kıvrak ise uzun bir süre daha takımdan ayrı kalacak.

Tolga Zengin ve Onur Kıvrak'ın oynadığı dönemlerde kalede sıkıntı yaşamayan Trabzonspor, yıllar sonra bu mevkide korkulu rüya görmeye başladı.