Sergen Sivas'a doğru

Sergen Yalçın Sivasspor ile anlaşmak üzere.

Ligin 14. haftasında kendi evinde İstanbul Başakşehir'e 2-0'lık skor ile boyun eğen Sivasspor'da teknik direktör Roberto Carlos, sohuhda pes etti. İstifa eden Brezilyalı teknik adamın yerine getirilmek için yönetim Sergen Yalçın ile görüşmelere başladı.

Sivasspor geçtiğimiz sezon Roberto Carlos ile başarılı bir grafik çizmiş, 53 puanla ligi 5. sırada tamamlamıştı. Bu sezon ise Yiğidolar'da işler bir türlü istenilen gibi gitmedi. Ligin dibinden kurtulamayan ekibin hocası Roberto Carlos, İstanbul Başakşehir maçının ardından istifasını yönetime sundu.

2014-2015 sezonunda Brezilyalı teknik adam ile 14 maça çıkan Sivasspor 10 puan ile 17. sırada yer alıyor. Kendi sahasında 7 kez sahaya çıkan kırmızı beyazlı ekip sadece 1 kez kazanabildi. İç sahada 3 beraberlik 3 de yenilgi alan Yiğidolar 6 puan toplayabildiler.

Deplasman maçları ise bu sezon Sivas için adeta kabusa dönüştü. Kırmızı beyazlılar dış sahada 1 galibiyet, 1 beraberlikle 4 puan toplarken sahadan 5 kez de yenik ayrıldılar.

SERGEN YALÇIN İLE ANLAŞMA SAĞLANDI
Sivasspor Sergen Yalçın ile ise her konuda anlaştı. Tek sorun ise TRT'de yorumcu olarak görev alan Yalçın'ın tazminatı. Bu sorun da çözüldükten sonra Sergen Yalçın yeni takımı ile çalışmalara başlayacak. Genç teknik adam daha önce Süper Lig'de sadece Gaziantepspor'u çalıştırmıştı.