Keçiörengücü Yeni Malatyaspor karşılaşmasında olaylar çıktı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup mücadelesinde Keçiörengücü Yeni Malatyaspor karşılaşmasında Yeni Malatyasporlu taraftarlar olay çıkardı.

Karşılaşmanın 77. dakikasında Keçiörengücü takımının penaltı kazandığı pozisyonun ardından kale arkası tribünlerindeki Yeni Malatyasporlu taraftalar yaklaşık 200 civarında koltuk kırarak polislerin üzerine fırlattı ve bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Tribünde bulunan lavabolar da tahrip edildi. Sahaya girmeye çalışan bazı taraftarlara da çevik kuvvet engel oldu.

Taraftarı sakinleştirmek için Yeni Malatyasporlu futbolcuların da çabası yetersiz kalınca olayın daha da şiddetlenmesi üzerine karşılaşma tam 11 dakika duraklatıldı.

Bir türlü sakinleşmeyen Yeni Malatyasporlu taraftarların üzerine polis biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı.

11 dakika süren olayların durmasının ardından müsabakanın oynanmasına devam edildi. 76. dakikada Yıldıray penaltı atışından yararlanamazken karşılaşmaya 11+6 toplam 17 dakika ilave edildi.

Maçın bitiş düdüğünün ardından stat dışında da gergin anlar yaşandı. Yeni Malatyaspor taraftarlarıyla Keçiörenli taraftarların karşılaşmaması için çevik kuvvet geniş güvenlik önlemleri aldı.

Keçiören taraftarlarının stadı terk etmesinin ardından tribünlerde taşkınlık yaptığı tespit edilen 7 Yeni Malatyasporlu taraftar çıkışta gözaltına alındı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı çıkan taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrası otobüslerine bindirilen Yeni Malatyaspor taraftarlarına polis, şehir dışına kadar eşlik etti.

YENİ MALATYASPOR TARAFTARININ İLK VUKUATI BU DEĞİL

Daha önceki maçlarda da çıldıran taraftarlar, Yeni Malatyaspor ile Menemen Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada, sahaya gireren bir taraftar 2. yardımcı hakem Tuğrul Akkoyun'un üzerine yürüdü.

Yeni Malatyaspor Kulübü'nün 07.12.2014 tarihinde oynanan Bayrampaşaspor-Yeni Malatyaspor Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle taraftarın bu eylemi aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 6.000TL para cezası olarak PFDK tarafından cezalandırıldı.
Bayrampaşaspor ile oynanan müsabakada Yeni Malatyaspor taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 8.000TL ve toplamda 14.000 TL para cezası ile cezalandırıldı.