Galatasaray Ezeli rakibi Fenerbahçe’yi mağlup etti

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi mücadelesinde Galatasaray Odeobank Fenerbahçe’yi 66-60 yendi.

Galatasaray Ezeli rakibi Fenerbahçe’yi mağlup etti
Fenerbahçe galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, ligde de 8. galibiyetini aldı. Beşiktaş'a 78-77 yenilgisinden sonra Galatasaray'a da 66-60 yenilen Fenerbahçe ligde 2. yenilgisini aldı.

Çekişmeli başlayan mücadelede Lyttle, Martinez ve Bone, Fenerbahçe'nin de McCoughtry Tuğba Palazoğlu ve Charles'ın basketleriyle ilk periyot 16-16 berabere bitti.

İkinci periyota hızlı başlayan Fenerbahçe 26. dakikaya oynadığı güzel oyun ile 28-26 önde girdi ancak Fenerbahçe karşısında çabuk toparlanan Galatasaray Odeobank, Bone ve Nevriye Yılmaz ile etkili oyun sergileyerek ilk yarıyı 35-32 önde kapattı.

İkinci periyotta iki takım da kontrollü oynayarak karşılıklı skor üretmeye devam ederken, 26. dakikaya 28-26 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle girildi. Periyodun son bölümünde, Nevriye Yılmaz ve Bone ile pota altında etkili olan sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı 35-32 önde bitirdi.

Karşılaşmanın 2. yarısına etkili başlayan Galatasaray Odeobank, ikinci yarının 22. dakikasına Fenerbahçe karşısında 22. dakikaya 39-32 önde gire Galatasaray, etkili oyunun daha fazla sürdüremeyince 7 dakika sayı üretemedi ve Fenerbahçe, Holingsvorth, Tuğba ve Charles'ın basketleriyle 11-0'lık seri yaptı. Sarı-Lacivertli takım son periyoda rakibi karşısında 45-43 önde girdi.

Finalde ise Fenerbahçe ilk dakikalarda Charles ile güzel ve etkili bir oyun sergilemeye çalışırken, Sarı-Kırmızılılar Bone ile pota altında sayı üretti ve 35. dakikaya 50-49 önde girdi. Heyecan dolu ve çekişmeli geçen derbide iki tarafta son dakikaya 60-60 berabere girdi. Sarı-Kırmızılı takım Lyttle ile 62-60 öne geçti. Hücumda Bibrzycka, ardından da Birsel Vardarlı potada isabet sağlayamayınca Sarı-Kırmızılı takım, bitime 14 saniye kala Lyttle'ın kazandırdığı serbest atışların ardından skoru 64-60 yaptı. Martinez ile serbest atıştan iki sayı bulan Galatasaray Odeobank derbide gülen taraf oldu.