Galatasaray'da bileti kesilen 11 futbolcu

Galatasaray'da büyük temizlik başlıyor.

Uzun süredir ekonomik sorunlarla boğuşan Galatasaray, kadrodaki futbolcu sayısını düşürmeyi hedefliyor. İlk etapta forma şansı bulamayan futbolcularla yolları ayırmayı hedefleyen Galatasaray yönetimi devre arasında düğmeye basmaya hazırlanıyor.

Cesara Prandelli döneminde kadro dışı bırakılan daha sonra ise affedilen Sabri Sarıoğlu'nun takıma dönmesiyle birlikte forma şansı bulamayan Eskişehirspor'dan transfer edilen Veysel Sarı'nın gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Veysel'in takıma maliyetinin fazla olması Galatasaraylı yönetimi böyle bir yola itiyor.

Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olduktan sonra bir türlü sakatlıktan kurtulamayan ve adı 'bu adam' olarak kalan Gökhan Zan ile de yollar ayrılacak.

Sakatlıklardan kurtulamayan başka bir usum de Aydın Yılmaz. Genç olmasına ve gelecek vaat etmesine karşın sürekli olarak sakatlanan Aydın Yılmaz'ın gönderilmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Türk statüsünde oynaması için büyük çaba harcanan Endoğan Adili de gönderilecekler listesinde yer alıyor.

Birhan Vatansever'den Galatasaray çok şey bekliyor. Bu nedenle de genç oyuncunun satılması gündemde değil, Birhan tecrübe kazanması için başka bir takıma kiralanacak.

Emrecan Coşkun Prandelli döneminde zaman zaman olsa da forma giyme şansını yakalıyordu. Ancak o gittikten sonra genç futbolcu adeta unutuldu. Genç oyuncu Ocak ayında takıma veda edebilir.

Prandelli'nin isteği doğrultusunda Nopoli'den transfer edilen Pandev, yıllık 2,4 milyon Euro alıyor. Bu para yeni yönetim için oldukça yüksek. B u nedenle Makedon futbolcu ile yolların ayrılması planlanıyor.

Kaleci Eray işcan, kendisine verilen şansları değerlendiremedi. Sinan Bolat'ın transferinin ardından yedek olarak da kadroya geremeyen Eray, Ocak ayında gönderilecek.

Eboue de Sabri gibi kadro dışı bırakılmıştı. Sabri affedildi ancak siyahi oyuncuya vize çıkmadı. Ara transfer döneminde gönderilecek.

Fatih Terim döneminde oldukça sık forma şansı bulan Engin Baytar, daha sonra gözden düştü ve kadro dışı bırakıldı. Engin'in devde arasında başka bir takımla anlaşması kesin gibi gözüküyor.

Yiğit Gökoğlan Galatasaray'da istenilen performansı bir türlü sergileyemedi ve forma şansını neredeyse tamamen kaybetti. Onun da gidişi kesinleşti gibi.