Engelliler Günü Atatürk Spor Salonu’nda Kutlanacak

Yunusemre Belediyesi ile Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atatürk Spor Salonu’nda bir dizi etkinlik düzenleyecek.


Manisa’da 3 Aralık Çarşamba günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 14.00’da başlayacak Engelliler Günü etkinlik programında sportif müsabakaların yanı sıra çok renkli etkinlikler tertiplendi. Program öncesinde Atatürk Spor Salonu önünde lokma dökülecek. Daha sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Engelsiz Fotoğraflar Sergisi ile Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği tarafından hazırlanan “Otizmden Yansıyanlar Sergisi”nin açılışı yapılacak. Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilciliği iş birliği ile hazırlanan “Engelsiz Karikatürler ve Atölye Çalışması” programa renk katacak. Etkinlik; Soma Spastik Kafkas Ekibi gösterisi, gol bol görme engelliler futbol maçı, tekerlekli sandalye tenis müsabakası, zihinsel engelliler masa tenisi gösterisi, halk oyunları gösterisi ve kına gecesi, engelli jimnastik gösterisi, madalya töreni, Yunusemre Belediyesi hediye töreni, Şükran Bilginer Bateri Grubu gösterisi ile devam edecek. Yunusemre Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak organize ettiği program Türkü Kız Nuşin’in Halk Müziği Konseri’yle son bulacak.

ÇERÇİ’DEN DAVET VE KUTLAMA
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bir gün değil her gün engellilerin yanında olduklarını söyledi.

Engellilerle ilgili çeşitli aktiviteler düzenlediklerini hatırlatan Çerçi, “Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız. Öyleyse engellileri anlamalı ve onlara yardımcı olmalıyız.” dedi.

Atatürk Spor Salonu’nda saat 14.00’da başlayacak olan etkinliğe tüm Manisalıları davet eden Başkan Çerçi, “Katılım ne kadar yüksek olursa bu onlara moral olur. Bu bağlamda 3 Aralık Engelliler Günü önemli ve anlamlı. Daha duyarlı olmalıyız. Empati yapıp onları anlamalıyız” diye konuştu.

Kaynak: İHA