Kayseri Erciyesspor 0 - 1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor'u 1-0 yendi.

Kayseri Erciyesspor 0 - 1 Fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan maç oldukça düşük tempoda geçti ancak Fenerbahçe 1-0 kazanmayı bildi.

Sarı-lacivertli takımın golü 85. dakikada Emre Belözoğlu'nun penaltısından geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 30 yaptı. K. Erciyesspor ise 14 puanda kaldı. Ligin 15. haftasında K. Erciyesspor deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek.

EGEMEN UZUN SÜRE SONRA
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında kart cezalısı Bekir İrtegün'ün yerine Egemen Korkmaz'a ilk 11'de yer verdi.

Kartal, ligin 13. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Sivasspor'u 4-1 yenen kadroda 1 zorunlu değişikliğe gitti.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Sivasspor galibiyetini getiren takımı bozmazken, kart cezalısı Bekir İrtegün'ün yerine savunmanın göbeğinde Egemen Korkmaz'ı tercih etti.

TÜTÜNEKER İLK KEZ
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda ilk kez takımı başında sahaya çıktı.

Kısa bir süre önce Bülent Korkmaz'ın yerine teknik direktörlüğe getirilen Tütüneker, üst üste Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu deplasmanlarında takımını yönetmişti.

Tütüneker, Fenerbahçe karşısında üçüncü kez yeni takımı başında sahaya çıkarken, mavi-siyahlı ekip, Tütüneker yönetiminde Sivas ve Mersin deplasmanlarından '1-1''lik skorlarla ayrılmıştı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile Fenerbahçe arasındaki maçta tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı.

Fenerbahçeli taraftarlar kendilerine ayrılan misafir tribünü büyük oranda doldururken, Erciyesspor tribünlerinde boşluklar görüldü.

Soğuk havanın da etkisiyle taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi.

Karşılaşmanın biletleri 12 ile 52 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulmuştu.

TADI TUZU YOK

Maçın ilk yarısında iki takım da adeta yokları oynadı. Futbol zevki açısından oldukça düşük bir tempoda geçen maçta Fenerbahçeli oyuncuların isteksiz görüntülerine Kayseri Erciyessporlular da eşlik edince skora dair bir katkı iki taraftan da gelmedi.

16'da Kuyt 23'te ise Bruno Alves'in vuruşları kaleci Gökhan'ı geçmedi. Kayseri Erciyesspor ise Cenk Ahmet ile sağ çizgiden Fenerbahçe savunmasını zorlasa da taraftarlarını 'goool' diye bağırtamadı.

İLK YARININ KOPYASI
Takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle giderken ikinci yarıda futbol severler farklı bir oyun bekledi. Ancak beklentileri suya düştü. Sarı-lacivertli takım 70. dakikada Mehmet Topal'ın kafasını Gökhan'ın çizgi üzerinden çıkarmasına kadar hiçbir etki gösteremedi. Kayseri Erciyesspor ise atak dahi geliştirmedi denebilir.

Alper'in oyuna girmesi ile birlikte hareketlenen Fenerbahçe, 74'te Mehmet Topal'ın 78'de ise Raul Meireles'in şutuyla golü yoklasa da başarılı olamadı.

...VE PENALTI!

Herkes maçın 0-0 biteceğini düşünürken 84. dakikada kazanılan penaltı Fenerbahçe'nin imdadına yetişti. Ceza alanına doğru soldan yapılan ortada Mehmet Topal'ın kafa vuruşu Mehmet Akgün'ün açık olan koluna çarptı. Hakem Hüseyin Göçek kale arkası hakemi Koray Gençerler'in de uyarısı ise penaltı kararını verdi.

Erciyesli oyuncular büyük itirazda bulunurken karar değişmedi ve topun başına geçen Emre Belözoğlu dakikalar 86'yı gösterirken skoru 1-0 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.